Hasselbaink is terug als trainer in het Engelse profvoetbal

Reacties

Jimmy Floyd Hasselbaink gaat weer als trainer aan de slag in Engeland. De voormalig topspits is vrijdagavond gepresenteerd bij Burton Albion, waar hij al eens eerder voor de groep stond.

Hasselbaink is terug als trainer in het Engelse profvoetbal
© Pro Shots

Hasselbaink was tussen november 2014 en december 2015 ook al de coach van Burton en onder leiding van de coach promoveerden The Brewers toen vanuit de League Two naar de League One. Op dat niveau, het derde niveau van Engeland, is Burton momenteel ook actief. De ploeg staat na 21 speelronden onderaan en daarom heeft het bestuur gekozen voor een trainerswissel.

Jake Buxton werd na de 4-3 nederlaag tegen Wigan Athletic weggestuurd en is nu opgevolgd door Hasselbaink, die vijf jaar na zijn vertrek bij Burton terug is in het Pirelli Stadium. 'Burton is een speciale club voor mij en mijn familie', zegt Hasselbaink. 'Het wordt een heel andere uitdaging dan de eerste keer, maar we gaan proberen om zo snel mogelijk te klimmen op de ranglijst, om Burton in de League One te kunnen houden.'

Voor Hasselbaink betekent de terugkeer op de bank bij Burton zijn eerste trainersklus sinds april 2018, toen hij werd weggestuurd bij Northampton Town. De voormalig Oranje-international werkte als hoofdtrainer ook nog bij Queens Park Rangers en Antwerp FC.

Burton neemt het zaterdag op tegen Oxford United. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.