Hartverwarmende beelden: Oekraïense jongen ontmoet grote idool Buffon

Reacties

Parma boekte woensdagmiddag een spectaculaire zege in de wedstrijd tegen Como, maar niet alleen op het veld waren er veel emoties. De club uit de Italiaanse Serie B had namelijk een uit Oekraïne gevluchte familie uitgenodigd. De twaalfjarige Vlad mocht zijn grote idool Gianluigi Buffon ontmoeten.

Hartverwarmende beelden: Oekraïense jongen ontmoet grote idool Buffon
© Pro Shots
Parma
Parma
4 - 3
Como
Como

Vlad vluchtte met moeder Nadiia en zusje Anastasiia uit Lviv, dat in het westen van Oekraïne ligt. Na de Russische invasie van het land achtte de familie het onveilig in de stad. De familie kwam terecht in Italië, waar oma Mariya woont in Rome. Daar werd Vlad, die zelf keeper is, opgevangen in de voetbalschool van San Paolo Ostiense in de Italiaanse hoofdstad.

Vlad werd onlangs al eens geïnterviewd en vertelde toen dat Parma-keeper Buffon zijn grote idool is. De 44-jarige doelman kwam daarop in actie en nodigde de hele familie uit voor de wedstrijd van woensdag tegen Como. Voor dat duel ontmoette Buffon de familie, ging hij op de foto met Vlad en deelde hij zijn handtekening uit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De familie zag vervolgens een spectaculair duel waarin Parma met 4-3 won. Como-invaller Ettore Gliozzi kwam na een uur in het veld en maakte een hattrick. Toch won Parma, mede dankzij twee goals van Adrián Bernabé. Parma, waar Jayden Oosterwolde na 68 minuten inviel, staat na de zege op de tiende plek in de Serie B.

© Parma Calcio
Bekijk hier al onze video's
Meer Parma
Meer over Parma
Meer G. Buffon
Meer over G. Buffon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.