Hartverwarmend: zo zwaaien Modric en Kroos hun maatje Casemiro uit

Reacties

Luka Modric en Toni Kroos hebben met prachtige woorden hun waardering voor Casemiro geuit. De open brieven van de twee aan de naar Manchester United vertrokken middenvelder zijn zaterdag in Marca gepubliceerd.

Hartverwarmend: zo zwaaien Modric en Kroos hun maatje Casemiro uit
© Pro Shots

Modric en Kroos vormden een ongekend succesvolle drie-eenheid bij Real Madrid. Ze vormden het kloppende hart van de ploeg die in 2016, 2017 en 2018 de Champions League won en in het voorbije seizoen nog eens de beste van Europa werd. Het trio valt uit elkaar nu Casemiro heeft besloten op dertigjarige leeftijd een andere uitdaging aan te gaan.

Kroos schrijft: 'Met jou in de buurt was het onmogelijk om niet te zweten. Je liet ons zelfs niet relaxen in het Turkse stoombad. Als je iemand vertelde daarheen te komen, dan had je daar de fietsen en gewichten al klaarliggen. Aan jouw zijde werd zelfs het Turkse bad een fitnessruimte. Het enige moment waarop je collega's rustig liet liggen, was als het tijd was voor sit-ups.'

'Ik ga je missen. Je bent een voorbeeldprof en een topspeler. Je hebt me als vechter vaak gered, maar bovenal ben je een heel mooi persoon. Onze sportieve paden lopen nu uit elkaar, maar onze vriendschap blijft. Ik wens je het beste en ik zie je snel. Succes!', aldus de 32-jarige Duitser.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Modric zegt in de open brief: 'Beste Case, ik herinner me jouw debuut voor de club nog goed. Hoe nerveus je toen was. Ik probeerde je kalm te laten zien en nu denk ik aan hoe het allemaal gelopen is, aan wat je bereikt hebt. Ik beleefde toen ook mijn eerste seizoen bij Real Madrid en we konden niet vermoeden wat het voetbal voor ons in petto zou hebben. Je bent uitgegroeid tot een ware leider. Je bent er altijd geweest voor Real Madrid en je teamgenoten en dat zullen we nooit vergeten.'

'We hebben samen veel gewonnen, maar ik herinner me vooral de momenten die verder niemand heeft gezien. Het dagelijkse werk op Valdebebas, jouw grappen die mij rust brachten. Jij bent voor mij de beste bodyguard ter wereld geworden. Ik ga je missen en wens je het beste. Bedankt voor alles en veel succes, vriend', aldus de 36-jarige Kroaat.

Pérez
Bij Real Madrid wordt met een speciale ceremonie afscheid genomen van Casemiro, zo heeft president Florentino Pérez aangekondigd. 'Casemiro is een legende die het verdiend heeft om nu zelf over zijn toekomst te beslissen', verklaarde de clubbaas het meewerken aan de transfer van de controleur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.