Zo wil Real Madrid verder na het vertrek van Casemiro

Reacties

Casemiro speelde de afgelopen jaren meer dan driehonderd wedstrijden voor Real Madrid. Nu zijn vertrek naar Manchester United rond is, ontstaat er een gat op het middenveld van De Koninklijke. Geruchten over de invulling van die vacature kunnen echter de prullenbak in.

Zo wil Real Madrid verder na het vertrek van Casemiro
© Pro Shots

Trainer Carlo Ancelotti liet het vrijdag tijdens zijn persconferentie al doorschemeren: Real Madrid is niet van plan om een vervanger aan te trekken voor Casemiro. De dertigjarige Braziliaan was jarenlang een belangrijke kracht op het middenveld. Toch denkt de kampioen van Spanje het zonder hem te kunnen.

'We hebben nog wat reserveonderdelen', zei Ancelotti vrijdag. De trainer kondigde het vertrek van Casemiro toen aan en sprak al over zijn vervanging. 'We hebben Aurélien Tchouaméni voor deze positie gehaald en hij is een van de besten. Toni Kroos kan er ook spelen. We hebben middenvelders met andere eigenschappen dan Casemiro die op die plek kunnen spelen, maar we verliezen wel een speler met veel kwaliteiten.'

Opvolging
In Spaanse media ging het vrijdag al direct over de opvolging van Casemiro. Namen als Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham Hotspur), Fabián Ruiz (Napoli) en Bruno Guimarães (Newcastle United) kwamen voorbij. De krant AS meldt zaterdagochtend echter dat Real definitief geen vervanger gaat aantrekken. De transfersom van Casemiro wordt in de renovatie van Estadio Santiago Bernabéu gestoken.

Het idee van Real is om in ieder geval tot de winterstop met het huidige middenveld te blijven spelen. Ancelotti sprak over zes opties op het middenveld, met naast Kroos en Tchouaméni ook Fede Valverde, Eduardo Camavinga, Dani Ceballos en Luka Modric. Met hen wil Real tot het WK kijken hoe het loopt, om vervolgens in de winterstop mogelijk alsnog in actie te komen op de transfermarkt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.