Hansa-keeper incasseert fatale treffer met zware blessure

Hansa Rostock ging zaterdag in de laatste minuut ten onder tegen Energie Cottbus. Achteraf bleek dat doelman Stefan Wächter de beslissende 2-1 moest incasseren nadat hij een aantal minuten daarvoor een ernstige knieblessure had opgelopen.

Hansa-keeper incasseert fatale treffer met zware blessure

In de 84ste minuut was Wächter ongelukkig terechtgekomen. De dertigjarige keeper moest de pijn verbijten, omdat coach Frank Pagelsdorf al drie keer had gewisseld.

Het duel eindigde op dramatische wijze voor Hansa en Wächter. Dimitar Rangelov maakte in de laatste minuut 2-1 voor Cottbus en Wächter moest alsnog vroegtijdig van het veld. Verdediger Tim Sebastian maakte de resterende speeltijd vol als gelegenheidskeeper.

Nader onderzoek heeft maandag uitgewezen dat Wächter een scheur in de voorste kruisband van zijn rechterknie heeft opgelopen. Naar verwachting heeft hij vier tot zes maanden nodig voor zijn herstel. Dat betekent dat hij het slot van het huidige seizoen en het begin van de komende jaargang moet missen.

'Dit is een ongelukkig moment voor mij en de ploeg', reageert Wächter op de website van Hansa op de onheilstijding. 'Maar we moeten nu vooruit kijken. Ik hoop dat ik snel weer fit ben en dat de ploeg de komende duels genoeg punten pakt om in de Bundesliga te blijven.'

Hansa Rostock bezet momenteel de zeventiende plaats. De club uit het voormalige Oost-Duitsland moet in de laatste vier wedstrijden ten minste twee punten goedmaken op Arminia Bielefeld, dat de veilige vijftiende plaats inneemt.

Bekijk hier al onze video's