Hannover 96 wint in Freiburg en herovert derde plaats

Hannover 96 blijft dit seizoen uitstekend presteren in de Bundesliga. Op bezoek bij SC Freiburg boekte de ploeg van trainer Mirko Slomka alweer zijn negentiende zege van het seizoen (1-3).

Die Roten eindigden vorig seizoen nog op de vijftiende plaats, maar deze jaargang is alles anders. Dat ondervond ook SC Freidburg, dat zelf verdienstelijk achtste staat.

Halverwege leidden de bezoekers al met 2-0 in het Badenova-Stadion. Mohammed Abdellaoue opende in de 24ste minuut op aangeven van Jan Schlaudraff de score namens Hannover, zeven minuten later gevolgd door de 0-2. Dit keer was het Schlaudraff zelf die scoorde.

Na een klein uur viel de definitieve beslissing in Freiburg toen Konstantin Rausch een voorzet van Manuel Schmiedebach binnenkopte. Jan Rosenthal redde tien minuten voor tijd nog wel de eer namens de thuisclub, maar de drie punten gingen mee terug naar Hannover.

Door de uitzege komt Hannover 96 op 57 punten uit 31 wedstrijden, twee meer dan Bayern München dat nog wel een duel tegoed heeft. SC Freiburg blijft met 41 punten achtste staan. Foto: VI Images