Háncko geeft opvallend laag cijfer aan zijn doelpunt: 'Orkun krijgt een tien'

Reacties

David Háncko heeft zijn eerste doelpunt in de Eredivisie te pakken. De verdediger van Feyenoord bepaalde zondagmiddag de eindstand tegen FC Twente. Hij is dan ook een 'gelukkig man', hoewel Háncko zijn doelpunt een laag cijfer gaf.

Háncko geeft opvallend laag cijfer aan zijn doelpunt: 'Orkun krijgt een tien'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
FC Twente
FC Twente

'Een vijf', zei de Slowaak desgevraagd tegen ESPN. Háncko reageerde attent nadat doelman Lars Unnerstall een voorzet van Quinten Timber verwerkte en kopte van dichtbij raak. De geplaatste vrije trap van Orkun Kökçü, waar de 1-0 uit voortkwam, vond hij veel indrukwekkender. 'Het doelpunt van Orkun was iets heel anders, dat was een dikke tien. Dit was een leuke goal, maar de eerste was perfect.'

Háncko speelt meestal als centrumverdediger bij Feyenoord, maar stond tegen Twente als wingback aan de linkerkant opgesteld. Hoewel hij daar ervaring mee heeft – in de openingswedstrijd van het seizoen speelde hij ook als linksback, evenals in de afgelopen twee interlands met Slowakije – was de aanvallende rol relatief nieuw voor hem.

'Misschien oogt het alsof het me niet uitmaakt, maar als opkomende vleugelverdediger was ik wel een beetje uit mijn comfortzone', gaf hij toe. 'Ik probeerde mezelf voor te bereiden op wat er van me werd gevraagd op het veld. Het ging goed, maar na twintig minuten keerden we terug naar onze normale posities en speelde ik weer als linksback.'

Het doelpunt van David Háncko is te zien vanaf minuut 1:30.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.