Strafschopdiscussie in De Kuip: 'Misschien moeten spelers vallen en schreeuwen'

Vanwege het grote aantal kansen viel er genoeg te bespreken na Feyenoord – FC Twente, het ging behoorlijk veel over het moment tussen Ricky van Wolfswinkel en Gernot Trauner. Al vroeg in de wedstrijd claimde FC Twente een strafschop, volgens trainer Ron Jans had de bal op de stip gemoeten.

Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
FC Twente
FC Twente

Van Wolfswinkel brak in de eerste tien minuten door richting het doel van Feyenoord, maar kwam onder druk van Trauner uiteindelijk niet tot een schot. Jans kan zich voorstellen dat er een ander besluit was genomen als Van Wolfswinkel zich anders had opgesteld in deze situatie. 'Ricky is zo sportief om door te gaan, maar ik vind het een strafschop. Hand op de schouder, de benen erbij… Misschien moeten de spelers maar vallen en schreeuwen', vindt de FC Twente-trainer.

Jans krijgt bijval van Karim El Ahmadi, die voor beide teams speelde en tegenwoordig analist is bij ESPN. 'Je kunt deze strafschop gewoon geven, want Van Wolfswinkel raakt niet door zichzelf uit balans. Dat komt echt door Trauner. Het is niet heel zwaar, maar bij het laatste zetje raakt hij uit balans.' Dat er een discussie ontstaat vindt Jans overigens niet heel vreemd. 'Je hebt bijna nooit dat het honderd procent een strafschop is. Iemand van Feyenoord zal dit weer geen penalty vinden.'

De strafschop werd uiteindelijk niet gegeven, waarna Feyenoord vlak voor rust op voorsprong kwam. Uiteindelijk werd het 2-0 via Dávid Hancko.

Vond jij het een strafschop, of juist niet? Laat het weten in de comments.