Haller laat alleen Mbappé voor in seizoen waarin vrijwel alles lukt

Reacties

Eintracht Frankfurt zette maandagavond een nieuwe stap richting een ticket voor Europees voetbal. De uitwedstrijd bij Fortuna Düsseldorf leverde een 0-3 zege op en bracht Eintracht terug op plaats vijf. Luka Jovic en Sébastien Haller dragen dit seizoen in grote mate bij aan de successen van Die Adler.

Haller laat alleen Mbappé voor in seizoen waarin vrijwel alles lukt
Fortuna Düsseldorf
Fortuna Düsseldorf
0 - 3
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

De wedstrijd van maandag werd eerst nog vormgegeven door Gonçalo Paciência. Uit een voorzet van Jonathan de Guzman kopte hij vroeg na rust raak. In blessuretijd stond Haller vervolgens op met nog eens twee doelpunten. De spits omspeelde eerst doelman Michael Rensing voor de 0-2 en tikte even later bij de tweede paal binnen op aangeven van Filip Kostic.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tussen zijn eerste en tweede doelpunt in Düsseldorf zaten niet meer dan 143 seconden. Niemand slaagde er in dit lopende seizoen in Duitsland in nog sneller twee keer te scoren. Haller vijzelde zijn seizoentotaal in de Bundesliga ermee op tot veertien, net achter Robert Lewandowski en teamgenoot Jovic. En dat was niet de enige sprong die de spits maakte.

In totaal heeft Haller na maandag namelijk een aandeel gehad in 23 doelpunten bij Eintracht. Van alle Franse spelers die in de vijf grootste competities in Europa actief zijn doet alleen Kylian Mbappé het wat dat betreft beter: het wonderkind van Paris Saint-Germain was tot op heden betrokken bij dertig doelpunten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ter vergelijking: Karim Benzema en Antoine Griezmann kunnen nog niet tippen aan de statistieken die Haller dit seizoen overlegt. In dienst van Real Madrid was Benzema vooralsnog goed voor dertien treffers en vier assists, terwijl Griezmann bij Atlético Madrid twaalf keer scoorde en zes goals voorbereidde.

Haller troeft ze op dit moment allebei af. De lange spits lijkt op 24-jarige leeftijd op weg naar een persoonlijk recordseizoen. Hij heeft nog maar drie doelpunten nodig om zijn beste seizoen te evenaren: in dienst van FC Utrecht maakte Haller er in het seizoen 2015/16 in totaal zeventien in de Eredivisie.

Bij Eintracht Frankfurt kijkt men ondertussen vrijwel dagelijks naar het programma in de Bundesliga. De club staat vijfde en is nog negen duels verwijderd van het seizoenslot. Net als Bayer Leverkusen is Eintracht nog kandidaat voor plaats vier, die een ticket oplevert voor de groepsfase van de Champions League.

Op dit moment is die positie in handen van Borussia Mönchengladbach, dat een voorsprong van drie punten koestert. Een eindklassering in de topvier zou voor Eintracht ook een extra troef kunnen zijn om het succesvolle duo Haller en Jovic te kunnen behouden. De twee zijn het succesvolste duo in de Bundesliga van dit seizoen: samen maakten ze 29 doelpunten. Daarachter komen Paco Alcácer en Marco Reus (28 goals), gevolgd door Lewandowski met Serge Gnabry (24 stuks).

Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
RB Leipzig
34
19
9
6
63-29
+34
66
4
Bayer Leverkusen
34
18
4
12
69-52
+17
58
5
Borussia Mönchengladbach
34
16
7
11
55-42
+13
55
6
VfL Wolfsburg
34
16
7
11
62-50
+12
55
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Samenvatting Fortuna Düsseldorf - Eintracht Frankfurt
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.