'Sterkste speler ter wereld' Haller laat Frankfurt dromen van Europese glorie

Reacties

Eintracht Frankfurt is deze jaargang hard op weg een van de revelaties in de Europa League te worden. Donderdag werd mede dankzij een op twee manieren ijzersterke Sébastien Haller de vloer aangeveegd met Shakhtar Donetsk: 4-1.

'Sterkste speler ter wereld' Haller laat Frankfurt dromen van Europese glorie

De Fransman verzilverde in de eerste helft op zeer koelbloedige wijze een strafschop, waarmee hij zorgde voor de 2-0. Shakhtar Donetsk weigerde met de witte vlag te wapperen en maakte het Eintracht Frankfurt na rust heel lastig. Haller gooide de confrontatie vlak voor tijd echter op slot door de bal rustig in het doel te schuiven na eerst doelman Andriy Pyatov in de luren te hebben gelegd met een schijnbeweging.

De ex-speler van FC Utrecht staat dit Europa League-toernooi op vijf treffers uit zeven wedstrijden. Zijn productie in de Bundesliga (elf goals in 22 duels) mag er ook zijn. Samen met Ante Rebic en Luka Jovic vormt Haller een magische driehoek, een die herinneringen oproept aan het gouden trio van VfB Stuttgart in de jaren negentig, bestaande uit Giovane Elber, Krasimir Balakov en Fredi Bobic.

Laatstgenoemde is nu verantwoordelijk voor het sportieve beleid bij Eintracht Frankfurt, dat 39 jaar na de memorabele UEFA Cup-zege mag dromen van nieuwe Europese successen. 'Sébastien is ijskoud', vertelde Bobic na afloop aan Kicker. 'Bij die counter bij de 3-1 zag je dat opnieuw.'

In de basiself is echter niet altijd plaats voor alle drie de smaakmakers, al is Haller gezien het aantal speelminuten het meest onomstreden. 'Soms moet je ze ook een beetje kietelen. Maar trainer Adi Hütter maakt goede keuzes. Natuurlijk voelen ze zich af en toe beledigd als ze pas laat mogen invallen of helemaal niet mogen spelen. Maar vanavond hebben ze allemaal gescoord, wat wil je nog meer?'

FIFA
Of het seizoen nu wel of niet eindigt met Europa League-glorie, Haller heeft in elk geval een persoonlijk succesje geboekt. Sinds de winterupdates van FIFA 19 mag de Fransman zich de 'sterkste speler' van de videogame noemen. Met een score van 98 blijft hij Adebayo Akinfenwa voor. De huidige spits van League One-club Wycombe Wanderers bouwde een cultstatus rond met zijn score, maar is nu dus afgetroefd door Haller, die mild uitgedrukt iets soepeler in de heupen is dan Akinfenwa.

Gezien zijn fraaie cijfers zal Haller de komende weken ongetwijfeld opduiken in verschillende transferrubrieken. De Fransman richt zich echter alleen op de komende maanden. 'Dit is pas het begin, we hebben allemaal de droom om nog verder te komen', liet Haller donderdag kort na afloop optekenen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.