Hakimi hoopt ongelijk te bewijzen in CL-kraker: 'Real wilde niet op mij gokken'

Reacties

De Champions League-kraker tussen Paris Saint-Germain en Real Madrid wordt een bijzonder duel voor Achraf Hakimi, die het tegen zijn oude werkgever opneemt. De vleugelverdediger is vastberaden om te laten zien dat het gebrek aan Spaans vertrouwen een fout is geweest.

Hakimi hoopt ongelijk te bewijzen in CL-kraker: 'Real wilde niet op mij gokken'
© Pro Shots
PSG
PSG
1 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Hakimi werd opgeleid bij Real Madrid en stootte door naar het eerste elftal, waarvoor hij zeventien officiële wedstrijden speelde. Een vaste basisplaats zat er echter niet in en dus liet Hakimi zich in de jacht op speelminuten op het hoogste niveau verhuren aan Borussia Dortmund. Daar maakte hij in twee jaar tijd indruk, waardoor een nieuwe kans in de Spaanse hoofdstad in de maak leek te zijn.

Het liep anders. Real verkocht Hakimi aan Internazionale, waarmee de Marokkaans international kampioen van Italië werd, en maakte afgelopen zomer geen gebruik van de terugkoopclausule die het had. Hakimi vervolgde zijn loopbaan bij PSG en staat dinsdag tegenover de club waar hij groot werd. 'Ik kijk er ontzettend naar uit', zegt de rechtsback in een vooruitblik met Marca.

Hakimi had de wedstrijd van dinsdag ook in het shirt van Real kunnen spelen, zo geeft hij toe. 'In mijn eerste periode bij de club zat ik bij Real Madrid Castilla en het is dan logisch dat de club niet op je rekent, aangezien je een jonge speler bent. Maar na twee goede jaren bij Borussia Dortmund dacht ik er wel klaar voor te zijn. Ook toen wilde Real niet op mij gokken.'

'Vervolgens ging ik naar Inter. Er zat een terugkoopclausule in mijn contract, maar Real heeft daar geen gebruik van gemaakt', vervolgt Hakimi. 'Dus ik denk dat Real niet zo erg op mij wilde gokken als andere clubs. Maar ik denk dat die andere clubs geen fout hebben gemaakt.'

Spelersprofiel

A. Hakimi


Geboortedatum:
4 november 1998
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Madrid
Nationaliteit
Marokko
Lengte:
1,81 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
Paris Saint-Germain
Nationaal team:
Marokko
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.