Hake jaagt tegen boezemvriend op eerste winst: 'Erik zal even moeten passen'

Reacties

FC Utrecht wacht na vijf duels onder leiding van trainer René Hake nog altijd op de eerste overwinning. Woensdag krijgen de Domstedelingen daar een nieuwe kans voor, als ze in de strijd om de KNVB-beker op bezoek gaan bij Ajax.

Hake jaagt tegen boezemvriend op eerste winst: 'Erik zal even moeten passen'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
5 - 4
FC Utrecht
FC Utrecht

Saillant genoeg kruist Utrecht in het bekertoernooi wederom de degens met Ajax. Vorig seizoen waren de Amsterdammers de tegenstander die verslagen werd in de halve finale van het toernooi dat door de coronastop nooit werd afgemaakt. Volgens de oefenmeester uit Drenthe spelen die sentimenten inmiddels geen rol meer. 'Natuurlijk is er wel aan gerefereerd de afgelopen dagen, maar het is verleden tijd. Bovendien zijn de omstandigheden nu totaal anders.' Het bekerduel in maart werd nog afgewerkt in een uitverkocht Stadion Galgenwaard, terwijl woensdag een lege Johan Cruijff Arena het decor zal zijn.

'Het gaat om het nu en de realiteit is dat er twee andere ploegen staan dan vorig seizoen', vervolgde Hake. De meest opvallende afwezige woensdag is Sean Klaiber. De verdediger kreeg tijdens het bekerduel van vorig seizoen als speler van FC Utrecht een gele kaart, waardoor hij de finale zou moeten missen. Doordat het duel nooit werd gespeeld, maar de schorsing bleef staan, is de inmiddels naar Ajax getransfereerde Klaiber niet van de partij. Bij Utrecht ontbreekt het Zweedse duo Simon Gustafson en Emil Bergström. Daartegenover staat dat Adam Maher zijn rentree maakt na een paar weken afwezigheid.

Aanknopingspunten
Zondag vergat Utrecht zichzelf tegen PSV (2-1 nederlaag) te belonen voor het goede spel, zag ook Hake. 'Nee, daar hebben we niets meer aan, want we hebben geen resultaat behaald.' Toch ziet de voormalig trainer van FC Twente en SC Cambuur voldoende aanknopingspunten. 'Want ik zie aan de manier van spelen dat deze ploeg zich ontwikkelt. Het gaat erom dat we meedogenloos worden in het aanvallen en het verdedigen.'

Voor Hake zou het lekker zijn als hij zijn eerste driepunter haalt tegen Ajax, waar boezemvriend Erik ten Hag aan het roer staat. 'Ja, maar dat geldt voor ons beiden natuurlijk. Morgen wil ik graag aan de goede kant van de score staan, dus zal Erik even moeten passen', besloot de oefenmeester van de drievoudig bekerwinnaar.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.