Opmerkelijk penaltymoment houdt PSV vrouwen niet van de beker af

De vrouwenploeg van PSV heeft zaterdag de TOTO KNVB-beker gewonnen. Joëlle Smits maakte het winnende doelpunt in de finale tegen ADO Den Haag, dat zelf een strafschop om zeep hielp.

De penalty die ADO kreeg in de eindstrijd, was opvallend. De ploeg van Sjaak Polak was in de aanval en een schot van Jannette van Belen werd geblokt. PSV'er Janou Levels dacht dat Van Belen hierna hands maakte en appelleerde daarvoor, maar kreeg de bal vervolgens zelf op haar omhoog gestoken hand. De bal ging door dit merkwaardige moment op de stip.

Gwyneth Hendriks liet de kans om ADO in het Yanmar Stadion van Almere City op voorsprong te schieten liggen. Haar matige strafschop werd gekeerd door Sari van Veenendaal, die ploeggenoot Smits zeven minuten voor rust aan de andere kant van het veld de 0-1 binnen zag koppen. ADO probeerde hierna nog wel om terug te komen, maar zonder succes.

Voor PSV is dit de eerste keer dat de vrouwenploeg de beker wint. De Eindhovenaren eindigden in de Pure Energie Eredivisie als tweede achter kampioen FC Twente.