Haaland verpulvert Champions League-record Van Nistelrooij

Reacties

Gevoelsmatig verbetert Erling Haaland elke week wel een record. Dinsdagavond was het opnieuw raak: door zijn goal tegen RB Leipzig rondde de 23-jarige Noor van Manchester City als snelste de kaap van veertig Champions League-treffers.

Haaland verpulvert Champions League-record Van Nistelrooij
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
3 - 2
RB Leipzig
RB Leipzig

Slechts 35 duels had Haaland nodig voor de mijlpaal. Ruud van Nistelrooij had tot dinsdagavond het record in handen; hij deed 45 wedstrijden over het maken van veertig goals op het hoogste clubniveau. Daarna volgen Kylian Mbappé (59 duels), Lionel Messi (61) en Robert Lewandowski (61).

Met de treffer van Haaland zette Manchester City een inhaalrace in die nodig was na de 0-2 voorsprong van RB Leipzig. Na de Noor sloegen Phil Foden en Julián Álvarez nog toe, waardoor de Champions League-houder zeker is van groepswinst.

City-manager Pep Guardiola was natuurlijk blij met de veerkracht van zijn team, maar de Catalaan schrok wel van de manier waarop RB Leipzig voor zijn rust aan de treffers kwam. 'Je moet duels winnen, je moet sterker zijn dan je opponent. Dat waren we niet. We maakten individuele fouten. Dat gebeurde laatst tegen Chelsea (4-4, red.) ook. We zijn nu dus twee keer gewaarschuwd.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
6
0
0
18-7
+11
18
2
RB Leipzig
6
4
0
2
13-10
+3
12
3
BSC Young Boys
6
1
1
4
7-13
-6
4
4
Rode Ster Belgrado
6
0
1
5
7-15
-8
1
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.