Haaland helpt mager Dortmund feestje Bayern uitstellen

Borussia Dortmund heeft zaterdag met hangen en wurgen drie punten gepakt. Bij Fortuna Düsseldorf zorgde Erling Haaland diep in blessuretijd voor de verlossing.

Fortuna Düsseldorf
0 - 1
Borussia Dortmund

De opdracht was simpel voor Borussia Dortmund. Om te voorkomen dat Bayern München zich 's avonds kon verzekeren van de Duitse titel, mocht 's middags niet worden verloren van Fortuna Düsseldorf. De ploeg van trainer Lucien Favre hield de spanning er lang in.

Na de eerste 45 minuten stond er ondanks een overwicht van Dortmund 0-0 op het scorebord. De gasten misten de echte aanvalsdrang om de defensie van Fortuna Düsseldorf in verlegenheid te brengen.

Een half uur voor tijd maakte Haaland zijn entree bij Dortmund. De Noorse goalgetter, die door knieklachten de twee vorige duels had gemist, toonde binnen enkele minuten zijn gevaar. Na zijn gekraakte schot viel de bal voor de voeten van Raphaël Guerreiro. Zijn treffer werd echter door de VAR wegens hands afgekeurd.

Haaland zorgde diep in blessuretijd voor de onverwachte ontknoping. De Noor kopte op aangeven van Manuel Akanji raak. Het was een hard gelag voor Fortuna Düsseldorf. De thuisploeg, die strijdt tegen degradatie, had de beste kansen op een openingsgoal.

Een schot van Marcel Sobottka eindigde op de vuisten van doelman Roman Bürki, die bij een poging van Steven Skrzybski in de slotfase de hulp kreeg van de paal. In blessuretijd was de invaller andermaal dicht bij een doelpunt voor Fortuna. Tot opluchting van Dortmund ging de bal naast.

Borussia Dortmund stelde met de zege het titelfeestje van Bayern uit en hield de tweede plaats stevig in handen. Voor Fortuna Düsseldorf was het gemiste punt duur in de strijd tegen degradatie.