Manchester City en Tottenham Hotspur hebben zaterdagmiddag drie punten aan het totaal bijgeschreven. De twee ploegen die uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen zijn waren in de vierde speelronde te sterk voor respectievelijk Fulham en Burnley. Zowel City als Tottenham had een speler die een hattrick voor zijn rekening nam.

Manchester City
5 - 1
Fulham
Fulham

Manchester City had vorig seizoen in eigen huis de nodige moeite met Fulham (toen werd het 2-1) en ook deze keer ging het aanvankelijk niet gemakkelijk voor The Citizens. De thuisploeg, die manager Pep Guardiola vanwege een rugoperatie moest missen langs de zijlijn, schoot in de eerste helft geen enkele keer op het doel van Bernd Leno. Fulham, met Kenny Tete in de basis, kon tevreden zijn.

Na het eerste schot tussen de palen stond City echter wel direct op voorsprong. Erling Haaland werd vrijgespeeld en zijn mislukte schot belandde voor de voeten van Julian Álvarez, die van dichtbij binnentikte. De vreugde in het Etihad Stadium was groot, maar slechts van zeer korte duur. Uit een hoekschop werkte Tim Ream namens Fulham razendsnel de 1-1 binnen.

Dankzij een rake kopbal van Nathan Aké ging City toch met een voorsprong rusten. De Fulham-spelers waren woedend over het goedkeuren van dit doelpunt, omdat de buitenspel staande Manuel Akanji ervoor zorgde dat Leno te laat reageerde. Lees hier meer over de discussie over de goal van Aké.

In de tweede helft werd het voor City niet meer spannend. Haaland werd door Álvarez alleen voor Leno gezet en faalde uiteraard niet (3-1), waarna de topschutter ook nog scoorde uit een strafschop. In blessuretijd maakte hij ook nog zijn derde van de middag (5-1), waardoor Haaland na vier competitiewedstrijden al op zes doelpunten staat. City is na vier duels nog foutloos en lost West Ham United weer af als lijstaanvoerder.

de doelpunten in beeld

Burnley
Burnley
2 - 5
Tottenham Hotspur

Micky van de Ven had opnieuw een basisplaats bij Tottenham Hotspur, dat midweeks door Fulham uit het League Cup-toernooi werd gekegeld en zaterdag de draad van de goede seizoenstart in de Premier League weer hoopte te kunnen oppakken. De start van de Londenaren was echter slecht. Burnley nam al in de vierde minuut de leiding, na een vlijmscherpe counter. Luca Koleosho was op de flank niet bij te houden en legde de bal op een presenteerblaadje voor Lyle Foster: 1-0.

De voorsprong van Burnley bleef niet langer dan twaalf minuten staan. Tottenham-aanvoerder Heung-Min Son combineerde met Manor Solomon en schoot beheerst de 1-1 binnen. Een mooi doelpunt, maar de goal waarmee Tottenham op voorsprong kwam was nog veel fraaier. Verdediger Cristian Romero schoot de bal via de binnenkant van de paal binnen: 1-2.

Binnen tien minuten na rust vergrootte James Maddison de Tottenham-marge naar twee. Hij ontving de bal van Destiny Udogie en schoot vanuit de tweede lijn hard raak: 1-3. Son maakte niet lang hierna zijn tweede van de middag en voltooide na een uitstekende steekpass van Pedro Porro vervolgens ook zijn hattrick: 1-5. De goal van Josh Brownhill, in blessuretijd, deed daardoor al geen pijn meer voor Tottenham.

Tottenham staat nu op tien punten in de Premier League. Daarmee is de ploeg van Ange Postecoglou de nummer twee van de competitie, met twee punten achter op City.

De goal van James Maddison in beeld:

Chelsea verloor thuis van Nottingham Forest en Brentord - Bournemouth eindigde in een gelijkspel.