Kippenvel: Brooks sluit zware periode af met opnieuw een doelpunt

Reacties

David Brooks heeft op bezoek bij Brentford zijn eerste Premier League-doelpunt gemaakt sinds zijn emotionele rentree. De 26-jarige Welshman van AFC Bournemouth stond lang aan de kant.

Kippenvel: Brooks sluit zware periode af met opnieuw een doelpunt
© Pro Shots
Brentford
Brentford
2 - 2
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth

In maart van dit jaar maakte Brooks zijn rentree nadat hij 536 dagen aan de zijlijn had gestaan vanwege de ziekte van Hodgkin, een zeldzame vorm van lymfeklierkanker. Dat nieuws in oktober 2021 schokte de Engelse voetbalwereld, maar zeven maanden later kwam de international van Wales met goed nieuws: hij was kankervrij verklaard. Het duurde echter nog bijna een jaar voor Brooks zijn rentree kon maken.

Uiteindelijk kwam Brooks vorig seizoen nog zes keer in actie in de Premier League, waarvan de laatste twee wedstrijden als basisspeler, maar scoren deed hij nog niet. Afgelopen dinsdag maakte de vleugelspeler zijn eerste doelpunt; als aanvoerder was hij trefzeker tijdens het League Cup-duel met Swansea City (2-3 winst). En dat smaakte blijkbaar naar meer, want vier dagen later was ook zijn eerste Premier League-treffer sinds zijn rentree een feit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Brooks kwam na een uur binnen de lijnen bij een 1-1 stand en in de 77ste minuut maakte hij de 1-2 in het Brentford Community Stadium. Het doelpunt van Brooks leek lange tijd goed voor de eerste overwinning van het seizoen voor AFC Bournemouth, maar diep in de extra speeltijd trok Bryan Mbeumo de stand weer gelijk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.