Gündogan heeft geen vrees voor strijdtoneel Bernabéu

Ilkay Gündogan (22) roept zijn medespelers op niet bang te zijn voor de return in de halve finale van de Champions League. De dit seizoen definitief doorgebroken middenvelder van Borussia Dortmund verdedigt dinsdagavond op bezoek bij Real Madrid de riante 4-1 voorsprong uit het heenduel.

Gündogan heeft geen vrees voor strijdtoneel Bernabéu

'We kennen de atmosfeer hier', verwijst de Duitse international naar het groepsduel dat eerder dit seizoen in 2-2 eindigde in Santiago Bernabéu. 'We weten dat het thuispubliek Real enorm zal steunen. Maar we mogen geen angst tonen. Wij gaan vechten voor een plaats in de finale. We mogen niet verzaken.'

ToekomstOp de wedstrijddag kwam er voor de Dortmund-fans ook met het oog op de toekomst goed nieuws. BILD meldt dat Gündogan zijn over twee jaar aflopende verbintenis zal verlengen tot medio 2017. Hij zal daarbij een riante loonsverhoging krijgen.

Dat nieuws komt gelegen na de controverse rond supertalent Mario Götze, die komende zomer voor 37 miljoen euro (zijn gelimiteerde afkoopsom) de overgang naar aartsrivaal Bayern München zal maken. Ook Robert Lewandowski wordt nadrukkelijk in verband gebracht met de Beierse grootmacht, terwijl Manchester United de Poolse Dortmund-spits ook al jaren volgt.

Tel daar het veto van Schalke 04-talent Julian Draxler ('Ik ga zeker niét naar Dortmund) en de wereldwijde belangstelling van diverse topclubs voor verdediger Mats Hummels bij op en het is onzekerheid troef bij Dortmund. Het aanblijven van Gündogan is zodoende een opsteker. Doelman Roman Weidenfeller (32) gaat ook zijn verbintenis verlengen. Hij neemt een voorschot op het beëindigen van zijn loopbaan in Dortmund en tekent bij tot 2015.

EindstrijdGezien de transferperikelen zou een Duitse finale in de Champions League zéér saillant zijn. Bayern München verdedigt woensdag in Camp Nou tegen Barcelona een 4-0 voorsprong. Een geheel Duitse eindstrijd zou een unicum zijn in de Europa Cup I/Champions League.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen