'Wordt lastig nóg beter resultaat te realiseren tegen Real'

Robert Lewandowski (foto links) kan niet anders dan blij zijn met zijn vier doelpunten tegen Real Madrid. De spits van Borussia Dortmund vijzelde in het Champions League-duel zijn gemiddelde nog verder op en speelde zich zo verder op de radar van de internationale topclubs.

'Wordt lastig nóg beter resultaat te realiseren tegen Real'

Real Madrid - met negen eindzeges van de Champions League/Europa Cup 1 achter zijn naam - werd woensdag met 4-1 weggestuurd uit het Westfalen Stadion. Lewandowski maakte ze allemaal voor de Duitsers en voerde daardoor zijn transferwaarde nog maar eens op: de laatste negentien officiële duels scoorde hij 21 keer.

De 24-jarige Pool wil zijn medio 2014 aflopende verbintenis in Dortmund niet verlengen. De vraag is of Dortmund hem al deze zomer wil verkopen om nog een hoge transfersom te incasseren of de Pool aan zijn contract zal houden. Directeur Hans-Joachim Watzke heeft aangegeven dat het niet onmogelijk is dat Lewandowski zijn contract uitdient, maar wie weet wat zijn recente productiviteit daaraan verandert.

Lewandowski reageerde na afloop alleen op wat er op het veld gebeurd was. 'Ik ben blij vier keer te hebben gescoord, maar vanzelfsprekend is het grotere plaatje - de finale bereiken - belangrijker. Sterker nog: het enige dat telt. Real speelde de eerste helft erg goed, maar de tweede helft was voor ons. De finale is een stapje dichterbij.'

GündoganIlkay Gündogan (uiterst links op de foto onder) was net als Lewandowski tevreden, maar het had nog beter gekund volgens de middenvelder. 'Het was een perfecte avond geworden als we geen doelpunt tegen hadden gekregen. Hoe dan ook: het is nogal lastig een nóg beter resultaat te realiseren tegen ploegen als Real. We hebben van het begin- tot het eindsignaal geweldig gespeeld en verdienden met zo'n marge te winnen.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen