Gullit nu wel rond met KNVB over rol als assistent

Reacties

Ruud Gullit gaat aan de slag als assistent-bondscoach van het Nederlands elftal. De oud-topvoetballer heeft daarover een akkoord bereikt met de KNVB, zo liet de voetbalbond zojuist tijdens een persconferentie weten. 

Gullit nu wel rond met KNVB over rol als assistent

Gullit sluit tegelijkertijd aan met de nieuwe bondscoach. 31 mei speelt Dick Advocaat eventueel nog de bekerfinale met Fenerbahçe, deze moet nog wel bereikt worden. Het is nog de vraag of Advocaat ook nog bij het laatste competitieduel op 4 juni op de bank zit in Turkije. Tot die tijd neemt Fred Grim de honneurs waar bij het Nederlands elftal. De 51-jarige oud-keeper schuift hierna weer terug in een rol als assistent. 

Technisch directeur Hans van Breukelen liet tijdens de persconferentie weten dat hij zocht naar 'een complementair koppel' en dat hij erg blij is met het duo Advocaat en Gullit. 'Zij kunnen een uiterste poging doen om het WK te halen.' Het duo is aangesteld tot en met het WK van 2018 in Rusland. Ook onderstreepte Van Breukelen dat Gullit niet in aanmerking kwam als assistent van Henk ten Cate. 

De 54-jarige Gullit bood zich de laatste maanden veelvuldig aan om het Nederlands elftal te helpen. Hij trad in september 2016 in gesprek met technisch directeur Van Breukelen over een rol als assistent van toenmalig bondscoach Danny Blind, maar de twee kwamen er destijds niet uit. Gullit noemde Van Breukelen zelfs 'onbetrouwbaar'.

Toch liet Gullit al snel na het ontslag van Blind weten bereid te zijn om wederom met Van Breukelen te praten in het belang van het Nederlands voetbal. Nadat de nieuwe bondscoach Advocaat duidelijk maakte graag te willen samenwerken met Gullit, kwam het ook daadwerkelijk tot nieuwe onderhandelingen die dit keer wel succesvol werden afgerond.

Gullit werkte eerder als manager van Chelsea en Newcastle United. Bovendien was hij bondscoach Jong Oranje, waarna hij aan de slag ging als trainer van Feyenoord. Avonturen bij LA Galaxy en Terek Grozny volgden, maar sinds 2011 stond De Zwarte Tulp niet meer op het veld. Na zes jaar maakt hij nu bij Oranje een rentree als trainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.