Gullit: 'In Amsterdam vragen ze zich af waar Ajax mee bezig is'

Reacties

De op handen zijnde benoeming van Maurice Steijn tot trainer van Ajax zorgde zondagavond voor een hoop gefronste wenkbrauwen in voetbalminnend Nederland. Een etmaal later bleek de verbazing aan de debattafel van Rondo nog niet te zijn gezakt.

Gullit: 'In Amsterdam vragen ze zich af waar Ajax mee bezig is'
© Pro Shots

De uitzending van de talkshow begon uiteraard met dat grote nieuws: Ajax kaapt de succescoach van Sparta Rotterdam weg. Marco van Basten deed als eerste zijn zegje. 'Het verrast me wel. Een beetje apart. Peter Bosz was hier in de uitzending en stond ervoor open. Hij heeft veel ervaring, en aan hem gaan ze voorbij. Dat is opvallend', vond San Marco, die Steijn uiteraard succes wenste bij zijn club.

'En nu Steijn: ik gun hem het beste, maar qua reputatie is de zijne nog niet zo indrukwekkend. Ajax is afhankelijk van iets dat goed gaat, op dit moment. Ik geef hem het voordeel van de twijfel, maar hij zal niet zo veel krediet hebben. Het moet wel snel goed gaan', schetste Van Basten het belang van een goed seizoen.

Jan Mulder was positiever gestemd. 'Sparta speelt geweldig, ik vind het een heel leuke keuze, dat ze niet een voor grote naam kiezen. Het is niet vreemd, wel opvallend. Maar Ajax heeft het eerder gedaan. Destijds vroegen ze zich af of Louis van Gaal het wel zou kunnen. Of het bij Ajax moeilijk werken is? Het valt wel mee, je moet gewoon goed voetballen', aldus Mulder.

Zijn zoon Youri was ook uitgenodigd en hij stipte vooral het belang aan van een goede samenwerking tussen Steijn en zijn toekomstige leidinggevende, Sven Mislintat. 'Ik ken iemand die bij hem heeft stagegelopen, die is heel positief. Het is zaak dat de technisch directeur en de trainer echt weer een twee-eenheid worden, dat zorgt overal voor succes. Kijk maar naar Antwerp.'

Ruud Gullit denkt dat Mislintat zijn bijnaam eer aandoet met deze keuze, en waarschuwt voor het sentiment in Amsterdam. 'Dan heeft hij toch naar zijn data gekeken. Misschien denken ze aan Erik ten Hag. Ze halen iemand van buitenaf, misschien krijgt hij het dan wel voor elkaar. Het is sentiment, in Amsterdam vragen mensen zich af waar ze mee bezig zijn. Maar geef hem een kans!', betoogt Gullit.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.