Guidetti helpt Jong Zweden tijdens overwinning op Italië

Jong Zweden is het EK Onder-21 uitstekend begonnen. Mede dankzij een goal van John Guidetti werd Italië in een duel met twee rode kaarten verslagen (1-2).

De Italianen leken in Olomouc een relatief makkelijke avond tegemoet te gaan. Na nog geen halfuur werd Andrea Belotti in het strafschopgebied neergelegd door verdediger Alexander Milosevic, die voor zijn actie ook nog de rode kaart kreeg. Sassuolo-spits Domenico Berardi - in de Serie A de laatste twee seizoenen goed voor 31 goals - benutte de strafschop: 1-0.

Met tien tegen elf leek het voor de Zweden, met SC Heerenveen-aanvaller Sam Larsson en PSV'er Oscar Hiljemark in de basis, een hels karwei te worden. Tien minuten na rust stond het echter gelijk. Ex-Feyenoorder Guidetti tekende - juist in de week dat zijn naam nadrukkelijk wordt genoemd bij Udinese - van dichtbij voor de gelijkmaker.

Toen ook Juventus-middenvelder Stefano Sturaro in de slotfase een rode kaart kreeg, lag het duel weer open. Vijf minuten voor tijd gingen de Zweden vervolgens zelfs met de overwinning aan de haal. Na een overtreding van doelman Francesco Bardi kreeg Zweden óók een strafschop, benut door Bordeaux-aanvaller Isaac Kiese Thelin: 1-2.

Later op de donderdagavond spelen in Groep B ook nog Engeland en Portugal tegen elkaar. De eerste twee duels in de andere poule werden woensdag gespeeld: Denemarken won van gastland Tsjechië, terwijl Duitsland en Servië gelijkspeelden.