Djuricic zit Jong Duitsland dwars op EK

Reacties

Jong Duitsland geldt als een van de favorieten voor de eindzege op het EK Onder-21, maar moest dankzij Filip Djuricic al in het eerste duel tegen Servië puntenverlies toestaan: 1-1.

Djuricic zit Jong Duitsland dwars op EK

Het was voormalig SC Heerenveen-middenvelder Djuricic (door Benfica sinds januari verhuurd aan het Southampton van Ronald Koeman) die in Praag de score opende. Na nog geen acht minuten maakte hij zich met een knappe actie vrij om vervolgens Barcelona-doelman en Champions League-winnaar Marc-André Ter Stegen te verschalken (foto).

Lang bleef die voorsprong echter niet staan: Emre Can (Liverpool) zette de Duitsers met een knap schot na ruim een kwartier op 1-1. De jacht op een winnende treffer werd voor Duitsland vervolgens flink bemoeilijkt, aangezien verdediger Christian Günter zijn tweede gele kaart kreeg wegens een schwalbe.

Beide ploegen moesten zodoende genoegen nemen met een punt. Jong Denemarken (dat met 2-1 won van gastland Tsjechië) is nu na één speelronde koploper in Groep A. Donderdag staan in de andere groep op dit EK de duels Italië - Zweden en Engeland - Portugal op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.