Guardiola wijst Haaland terecht: 'Jíj moet ze nemen'

Pep Guardiola heeft duidelijk laten blijken niet blij te zijn met het gebaar van Erling Haaland richting Ilkay Gündogan. De Manchester City-manager kreeg gelijk.

Manchester City
2 - 1
Leeds United

Man City kreeg zes minuten voor tijd bij een 2-0 voorsprong een strafschop. Haaland toonde zich collegiaal door teamgenoot Gündogan de kans te bieden met een derde treffer zijn stempel helemaal te drukken op de wedstrijd tegen Leeds United.

Niet iedereen was gelukkig met het gebaar van de Noorse goalgetter, die dit seizoen al zijn zeven penalty's in de Premier League had benut. Guardiola liet zijn ongenoegen duidelijk blijken. 'Jíj moet ze nemen', richtte hij zich tot Haaland.

Guardiola had extra reden om boos te zijn op zijn spits. Gündogan faalde namelijk vanaf elf meter, waarna Man City kort daarna ook nog eens de aansluitingstreffer van Leeds incasseerde. Meer schade liepen The Citizens niet op, zodat het gebaar van Haaland zonder gevolgen bleef voor het resultaat (2-1).

Na afloop kwam Guardiola terug op het moment. 'De wedstrijd was nog niet voorbij. Erling is de beste strafschoppennemer, dus hij moet die nemen. Als het 4-0 staat met nog tien minuten te gaan, oké. Maar bij 2-0?', zei de manager. 'Aan de andere kant laat het zien wat voor persoon Erling is. Hij wil scoren, maar het team en zijn teamgenoten zijn zo belangrijk.'

Gündogan had Haaland nog gevraagd of die het zeker wist. 'Ik vroeg hem een paar of hij het echt wilde', aldus de middenvelder, die baalde van de gemiste strafschop. 'De teleurstelling over het niet benutten van de penalty is wat groter dan de blijdschap over mijn twee goals en de overwinning. Dat is wel een beetje treurig.'