Guardiola op de City-troon: geen coach won meer duels dan de League Cup-specialist

Reacties

Manchester City trad dinsdagavond met een sterk gewijzigd team aan tegen Wycombe Wanderers en bekerde overtuigend verder in het toernooi om de League Cup. Voor Pep Guardiola werd het een bijzondere avond: hij nam na zijn zoveelste zege als City-manager plaats op de troon.

Guardiola op de City-troon: geen coach won meer duels dan de League Cup-specialist
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
6 - 1
Wycombe Wanderers
Wycombe Wanderers

Guardiola is bezig aan zijn zesde seizoen in het Etihad Stadium en won met City onder meer drie keer de landstitel en een keer de FA Cup. In het tweede Engelse bekertoernooi, de strijd om de League Cup, is Guardiola nog veel succesvoller: hij won deze prijs al viermaal. De laatste keer dat City een League Cup-duel verloor, is alweer ruim vijf jaar geleden (26 oktober 2016, tegen Manchester United).

Bekijk hier de samenvatting:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De simpele 6-1 zege op Wycombe Wanderers betekende voor Guardiola zijn 220ste overwinning als coach van City. Daarmee heeft de Spanjaard geschiedenis geschreven: hij is nu de City-manager met de meeste zeges achter zijn naam. Guardiola deelt het record met Les McDowall en kan de langstzittende coach uit de City-geschiedenis zaterdag in de competitietopper tegen Chelsea passeren.

Coach: Zeges:
Pep Guardiola 220
Les McDowall 220
Wilf Wild 161
Ernest Mangnall 150
Joe Mercer 149

Tegen Chelsea zal het team van City er ongetwijfeld heel wat anders uitzien dan het elftal van dinsdagavond. Guardiola liet vijf jongelingen in de basis debuteren. 'Ik moet de jeugdopleiding bedanken', zei de trainer na afloop. 'De jongens hebben het echt ontzettend goed gedaan. Je hebt het gevoel dat er niet een of twee potentiële eerste elftal-spelers aan zitten te komen, maar meerdere. We hebben het gevoel dat we op ze kunnen rekenen.'

Kevin De Bruyne deed als aanvoerder negentig minuten mee. Voor de Belg betekende het pas zijn tweede basisplaats van dit seizoen. 'Kevin heeft een goede voorbereiding nodig', zei Guardiola over zijn sterspeler. 'Hij is eigenlijk al geblesseerd sinds die actie van Antonio Rüdiger in de Champions League-finale. Vervolgens was er nog het EK. Kevin moet weer in het ritme komen en daarom is het zo goed dat hij nu negentig minuten heeft kunnen spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.