Guardiola na zege met meer blessures terug naar Manchester

Manchester City heeft de druk op Liverpool weer wat verhoogd door de lastige uitwedstrijd tegen AFC Bournemouth te winnen. Riyad Mahrez werd de matchwinner in het Vitality Stadium, waar de bezoekers niet ongehavend uit de strijd kwamen.

AFC Bournemouth
0 - 1
Manchester City

De reeks van City in aanloop naar Bournemouth-uit was angstaanjagend voor Liverpool, dat bij aanvang van de 29ste speelronde nog wel de koppositie in handen had met een marge van één punt. The Citizens verloren dit kalenderjaar nog maar één wedstrijd, op 29 januari tegen Newcastle United. Zo'n tweede slippertje hing zaterdagmiddag eigenlijk geen moment in de lucht. Het duurde weliswaar lang tot City de score opende, maar de bezoekers waren zó dominant dat de thuisploeg geen vuist kon maken.

In de eerste helft kregen onder anderen David Silva en Nicolás Otamendi goede kansen. De Spanjaard schoot naast na goed terugleggen van Kevin De Bruyne en de Argentijn zag zijn acrobatische poging op het dak van het doel eindigen. Zo was het voor Pep Guardiola wachten op de 0-1, tot er plotseling een moment van grote schrik was. Vlak voor rust raakte De Bruyne geblesseerd bij het geven van een pass in de richting van Sergio Agüero. De Belg werd niet geraakt door een tegenstander, maar maakte wel direct duidelijk niet verder te kunnen. Het leek om een hamstringblessure te gaan voor de spelmaker die sowieso al een onfortuinlijk seizoen kent door blessureleed.

De blessure van De Bruyne staat niet op zichzelf. De ziekenboeg van City is volledig volgestroomd. Aymeric Laporte, Benjamin Mendy, Fernandinho en Fabian Delph waren allemaal niet beschikbaar voor Guardiola, die de aangeslagen John Stones vlak na rust verving voor Vincent Kompany. Positief is wel dat Gabriel Jesus terugkeerde.

Mahrez viel in voor De Bruyne en de Algerijn had in de tweede helft maar tien minuten nodig om de ban te breken. Via David Silva viel de bal voor de voeten van de rechtsbuiten, die Artur Boruc klopte met een knal in de korte hoek. Dat bleek het beslissende moment. City consolideerde de voorsprong en de ploeg van Nathan Aké kon maar niet gevaarlijk worden.

Door de 0-1 zege kunnen de spelers van Manchester City zondag ontspannen de Merseyside-derby volgen. Concurrent Liverpool speelt de lastige uitwedstrijd tegen Everton (aftrap 17.15 uur) en moet winnen om de koppositie weer over te nemen.