Guardiola mist Agüero en weigert zich aan te passen aan Liverpool

Reacties

Manchester City kan woensdag op bezoek bij Liverpool geen beroep doen op Sergio Agüero. De 29-jarige aanvaller kampt met een knieblessure en mist zaterdag mogelijk ook de kampioenswedstrijd tegen Manchester United.

Guardiola mist Agüero en weigert zich aan te passen aan Liverpool

'Hij is al twee weken geblesseerd en het herstel gaat te langzaam om hem nu al in te zetten', liet Pep Guardiola weten tijdens het perspraatje de dag voor de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League. Eerder hoopte de City-manager Agüero in ieder geval op de bank te kunnen zetten, maar de Argentijn is niet meegereisd naar Liverpool. Onduidelijk is of de koploper van de Premier League zaterdag tegen rivaal United wél een beroep kan doen op Agüero.

Zaterdag is City bij een thuiszege op nummer twee United al kampioen van Engeland. De ploeg van Guardiola verloor dit seizoen slechts één competitiewedstrijd. Dat was op 14 januari van dit jaar op Anfield. Liverpool was toen met 4-3 te sterk. Woensdagavond gaat City opnieuw op bezoek bij Liverpool, maar Guardiola weigert zich aan te passen.

'We hebben die wedstrijd uitgebreid geanalyseerd en na rust waren we beter, maar in een tijdsbestek van tien minuten scoren zij drie keer', aldus Guardiola. 'Wat dat betreft moeten we ons verbeteren, want als dit je in de kwartfinale van de Champions League overkomt ben je uitgeschakeld. Verdedigend moeten we dus goed staan, maar we gaan ook aanvallen. En dat is eigenlijk weer perfect voor Liverpool. Zij hebben een team dat heel goed de ruimte kan bespelen met aanvallers Roberto Firmino, Sadio Mané en Mohamed Salah, terwijl Alex Oxlade-Chamberlain daar nog achter speelt.'

'Toch denk ik dat we de grootste kans hebben om de halve finale te bereiken door niets aan onze speelwijze te veranderen', vervolgt Guardiola. 'Als ik naar de jongens ga en zou vertellen dat we het nu compleet anders gaan doen, zouden ze zeggen: "Die vent is bang, hij gelooft niet in ons." Natuurlijk neem ik Liverpool serieus, natuurlijk ken ik hun kwaliteiten. Maar waarom zouden we iets veranderen terwijl het erg goed gaat?'

Het duel tussen Liverpool en Manchester City begint woensdag om 20.45 uur. Zes dagen later wordt de return afgewerkt in het Etihad Stadium.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.