Guardiola kritisch op City: 'Zo gaan we de Champions League niet winnen'

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola was na de eclatante overwinning van zijn ploeg op Southampton vol lof over Raheem Sterling. Tegelijkertijd was de Spanjaard ook kritisch op zijn defensie.

Guardiola kritisch op City: 'Zo gaan we de Champions League niet winnen'

City speelde The Saints met name in de eerste helft volledig van de mat, maar was verdedigend wel opvallend kwetsbaar. In tegenstelling tot wat de uitslag doet vermoeden had Southampton namelijk niet eens zoveel minder kansen dan de thuisploeg. 'We waren zó goed aan de bal, maar niet zonder bal. We waren achterin niet stabiel', reageerde Guardiola tegenover de BBC.

'We kunnen nog verbeteren en dat is goed. Het is een goed gevoel om met 6-1 te winnen en aan kop te staan, maar we moeten veel situaties beter oplossen. We geven bijvoorbeeld heel veel hoekschoppen weg tegen het team met de beste hoekschoppen-nemer van de Premier League (James Ward-Prowse, red.). Als je zo veel kansen weggeeft in de volgende ronde van de Champions League, lig je eruit. Daar worden ze namelijk wel afgestraft.'

Guardiola was wel te spreken over het optreden van Sterling. De 23-jarige Engelsman was met twee goals én twee assists de grote man aan City-kant. 'In mijn eerste seizoen bij City was hij bang. Wanneer hij voor de goal kwam keek hij altijd naar wie hij de bal moest spelen. Daar hebben we het veel over gehad. Nu is hij doelgerichter. Voor mijn gevoel heeft hij nu meer plezier in het maken van doelpunten en het geven van assists', aldus de manager.

'Raheem is een echte winnaar aan het worden. Hij is volwassener en gelooft meer in zichzelf. Hopelijk blijft hij ambitieus en blijft hij zich ontwikkelen. Hij is nog maar 23 jaar oud, dus hij is nog te jong om met de beste spelers ter wereld vergeleken te worden. Maar hij is in een ongelooflijke vorm. Hij is scherp, snel, slim, een vechter en hij is beslissend.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.