Guardiola kalm na uitgesteld titelfeest: 'Ik verwijt mijn spelers niets'

Pep Guardiola is niet boos op Manchester City nadat zijn ploeg een 2-0 voorsprong weggaf tegen Manchester United (2-3). City moest het titelfeest in de Premier League door de nederlaag uitstellen, maar de manager maakt zich niet druk.

'We hebben er echt alles aan gedaan', zei Guardiola bij Sky Sports. 'We speelden goed. We creëerden genoeg kansen. Het is natuurlijk wel een beetje jammer voor de fans, de spelers en de mensen bij de club, zeker omdat we in een vrolijke bui richting de wedstrijd van dinsdag wilden gaan.' Dan komt Liverpool op bezoek in Manchester voor de return in de Champions League. Op Anfield won Liverpool het heenduel met 3-0.

Met de 2-0 voorsprong bij rust leek er niets aan de hand voor City. Toch ging het mis. 'Ik denk niet dat de spelers de focus kwijt waren. Ons team is erop gebouwd om kansen te creëren en om aan te vallen. Daarom gingen we ook naar voren. We lieten in de eerste helft bij de goals zien dat we veel kwaliteiten hebben, maar na rust hadden we iets beter moeten verdedigen bij de standaardsituaties. Maar dat is voetbal. Ik verwijt mijn spelers niets.'