Guardiola heeft City nog nooit zo goed gezien

Pep Guardiola heeft dinsdag genoten van wat zijn Manchester City liet zien tegen Shakhtar Donetsk. De Engelsen wonnen overtuigend (0-3) en namen door het gelijkspel van Olympique Lyon bij 1899 Hoffenheim (3-3) de koppositie in Groep F weer over.

'Geweldig', begon Guardiola tegen Sky Sports. 'Onze eerste helft was de beste die ik gezien heb in mijn drie seizoenen hier. We waren uitstekend, creëerden veel kansen. We stonden onder druk na de nederlaag tegen Lyon, maar nu staan we er weer goed voor. We hebben ons lot weer in eigen handen.'

Toch kan er nog steeds iets beter bij City, denkt Guardiola, die eerder nog aangaf dat zijn ploeg nog niet goed genoeg is voor de Champions League-winst. 'In de afgelopen wedstrijden komen we tot meer schoten, maar als we het hebben over onze kansen om dit toernooi te winnen, moet dat gemiddelde omhoog. We hebben veel grote kansen gemist. In de knock-outfase moeten we dodelijker zijn. Sterk zijn als team, zoals in de eerste helft tegen Shakhtar.'