Groep F: Hoffenheim verpest feestje Memphis, City maakt indruk

Reacties

Memphis Depay heeft bij de Champions League-wedstrijd tussen 1899 Hoffenheim en Olympique Lyon in de slotfase naast een heldenrol gegrepen. In Oekraïne was Manchester City veel te sterk voor Shakhtar Donetsk.

Groep F: Hoffenheim verpest feestje Memphis, City maakt indruk
1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim
3 - 3
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

Kenny Tete mocht voor het eerst dit seizoen meedoen bij Olympique Lyon. De vleugelverdediger profiteerde van het feit dat de twee andere rechtsbacks van zijn werkgever (Leo Dubois en Rafael da Silva) geblesseerd zijn en begon tegen 1899 Hoffenheim in de basis. Uiteraard startte ook Memphis aan de kant van Lyon; bij Hoffenheim zaten Justin Hoogma en Joshua Brenet op de bank.

Een concurrent van Hoogma, Kevin Vogt, ging opzichtig in de fout bij de 0-1. De verdediger verspeelde na een korte uittrap van keeper Oliver Baumann de bal aan Bertrand Traoré en hij strafte de blunder van Vogt na een klein halfuur genadeloos af. Hoffenheim moest zo in de achtervolging en vond de gelijkmaker al snel. Jason Denayer kon een voorzet vanaf rechts niet voldoende wegwerken en dat bracht Andrej Kramaric in staat om bij de tweede paal de 1-1 binnen te schieten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort na rust zette Kramaric Hoffenheim ook op voorsprong. Traoré timede niet goed bij een voorzet van Kerem Demirbay en daar profiteerde Kramaric optimaal van. Met een uur op de klok maakte Traoré zijn fout goed, door met een steekpass Tanguy Ndombele weg te sturen. De middenvelder schoot uit een moeilijke hoek raak (keeper Baumann zag er hier niet sterk uit) en bracht de score in de zeer aantrekkelijke wedstrijd zo terug in evenwicht.

Vervolgens was het de beurt aan Memphis, die leek uit te groeien tot de man van de avond. De aanvaller werd ruim twintig minuten voor tijd diep gestuurd en had geluk dat zijn bewaker Kevin Akpoguma helemaal mis tastte. Memphis kwam zo in balbezit, gebruikte zijn fysiek om Vogt van zich af te houden en schoof na een uitstekende actie de 2-3 voor Lyon binnen. In de absolute slotfase verpestte Joelinton het Franse feestje door de 3-3 te maken.

Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk
0 - 3
Manchester City
Manchester City

Vorig seizoen stonden beide ploegen ook tegenover elkaar in de groepsfase van de Champions League en ging Shakhtar er verrassend met de punten vandoor (2-1). Bij deze editie zat een dergelijk resultaat er geen moment in. Manchester City was veel te sterk voor de Oekraïners en kreeg legio kansen in de openingsfase. Met name Riyad Mahrez en David Silva waren er meerdere malen dichtbij.

Na een half uur was het dan toch raak. Na een voorzet van Benjamin Mendy bracht Gabriel Jesus de bal bij Silva, die hem in één keer uit de lucht langs doelman Andriy Pyatov volleerde. Vijf minuten later viel ook meteen de 0-2. Aymeric Laporte kopte een hoekschop van Kevin De Bruyne, die na maandenlang blessureleed voor het eerst weer een basisplaats had, binnen.

In de 69ste minuut zat de wedstrijd erop voor De Bruyne. Manager Pep Guardiola bracht Bernardo Silva in als vervanger van de Belg en dat bleek een gouden zet. Nog geen zestig seconden na zijn invalbeurt besliste de Portugees namelijk de wedstrijd. Hij kreeg de bal van Mahrez en dribbelde naar het zestienmetergebied om vervolgens via de binnenkant van de paal te scoren: 0-3.

City komt door de simpele zege in Oekraïne op zes punten uit drie duels en neemt daarmee de koppositie over van Lyon, dat vijf punten heeft.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
4
1
1
16-6
+10
13
2
Olympique Lyonnais
6
1
5
0
12-11
+1
8
3
Sjachtar Donetsk
6
1
3
2
8-16
-8
6
4
1899 Hoffenheim
6
0
3
3
11-14
-3
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
VI's Süleyman Öztürk blikt terug op de Champions League-duels van dinsdagavond.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.