Guardiola grapt: 'Touré krijgt een enorme taart'

Reacties

Pep Guardiola haalt het niet in zijn hoofd om geen aandacht te besteden aan de verjaardag van Yaya Touré. Drie jaar geleden ontstond er een rel bij Manchester City nadat Sheikh Mansour de Ivoriaanse middenvelder niet had gefeliciteerd.

Guardiola grapt: 'Touré krijgt een enorme taart'

Touré viert zaterdag zijn 34ste verjaardag en op die dag speelt Manchester City een belangrijk thuisduel tegen regerend landskampioen Leicester City. 'We gaan de grootst mogelijke taart voor hem kopen', aldus de Spaanse manager op de persconferentie van vrijdagmiddag. 'Dat doen we na de wedstrijd van zaterdag.'

Toen de sterke middenvelder 31 kaarsjes mocht uitblazen, leidde dit bijna het vertrek van Touré uit Manchester in. Dat hij niet persoonlijk werd gefeliciteerd door de eigenaar van de club, zat hem en zijn zaakwaarnemer niet lekker. 'Het is belangrijk dat hij speelt bij een club die hem respecteert. Als City hem dat respect niet geeft, dan is het heel simpel: dan vertrekt Yaya', was het oordeel van zijn zaakwaarnemer Dimitri Seluk destijds.

Touré is bezig aan zijn laatste weken als speler van Manchester City. Het contract van de ex-speler van Barcelona loopt aan het einde van het seizoen af. Na een aantal sterke jaren in de Premier league, speelde de middenvelder aan het begin van het seizoen slechts een bijrol. Guardiola wilde hem pas opstellen wanneer hij zijn excuses aanbood voor onder andere de uitspraken van zijn zaakwaarnemer. Inmiddels is de strijdbijl begraven en speelt Touré weer gewoon zijn wedstrijden in de Premier League.

Manchester City is momenteel in de race voor een ticket voor de Champions League. 'Ik ben optimistisch gestemd dat we ons gaan kwalificeren voor de Champions League', vertelde Guardiola. 'Ik denk dat we volgend seizoen nog sterker terugkomen.'

Tegen The Foxes beschikt Guardiola over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Claudio Bravo en Ilkay Gündogan zijn afwezig. Manchester City bezet momenteel de vierde plaats in de Premier League. Het verschil met nummer drie Liverpool bedraagt slechts één punt, maar The Citizens hebben een duel minder gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.