Guardiola gooit deur naar transfers resoluut op slot

Reacties

Pep Guardiola leidde Manchester City de voorbije twee seizoenen naar de landstitel, maar deze jaargang hapert de machine. Na veertien wedstrijden kijkt de regerend kampioen al tegen een achterstand aan van elf punten op Liverpool, terwijl ook Leicester City vooralsnog sterker presteert. Toch wil Guardiola zijn selectie volgende maand niet omgooien.

Guardiola gooit deur naar transfers resoluut op slot
© Pro Shots

Als de transfermarkt zijn deuren in januari opent, zou Guardiola de portemonnee kunnen trekken om nieuwe spelers naar City te halen. Dat is echter niet de bedoeling, zegt de manager. 'Ik wil geen nieuwe spelers in januari. Als zich een ongelooflijke kans voordoet voor de komende vier, vijf, zes jaar, dan kunnen we er misschien eens over nadenken. Maar dat lukt niet. Normaliter zullen de clubs geen spelers verkopen die wij interessant vinden.'

Vooral achterin doen zich momenteel problemen voor bij City. In de zomer lukte het niet om een waardig vervanger van Vincent Kompany te strikken, toen de Belg vertrok. Daarnaast raakte de club Aymeric Laporte kwijt door een blessure. Daardoor speelt Fernandinho nu al enige tijd centraal achterin. En dat blijft zo, maakte Guardiola dinsdag duidelijk aan het Engelse journaille.

'In de zomer lukte het niet een centrumverdediger te halen. We kozen ervoor op die plek Fernandinho in te passen en dat was het. Soms wil de club het best denkbare doen, maar soms lukt dat niet. We moeten het doen met de spelers over wie we nu de beschikking hebben', aldus Guardiola.

Op de vraag waarom hij niet 'gewoon' John Stones en Nicolás Otamendi aan elkaar koppelt in het centrum, en welke kwaliteiten Fernandinho in defensief opzicht eigenlijk bezit, antwoordde de manager gevat. 'Heb jij onze wedstrijden wel gezien?', aldus Guardiola.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.