Guardiola geniet van City-spelers: 'Ze zijn Superman, allemaal'

Reacties

Zo eens in het seizoen laat Pep Guardiola een complimentenregen neerdalen over zijn spelers. Deze keer gebeurde dat zaterdag. De Catalaanse technicus prees zijn ploeg voor de strijdlust tijdens het Premier League-duel met AFC Bournemouth.

Guardiola geniet van City-spelers: 'Ze zijn Superman, allemaal'
© Pro Shots
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth
0 - 1
Manchester City
Manchester City

'Ik adoreer mijn spelers, ze zijn allemaal Superman', liet Guardiola aan Sky Sports weten na de 0-1 triomf, behaald door een goal van Phil Foden na 24 minuten. 'Ze zijn zó goed. Al jarenlang spelen we om de drie, vier dagen, terwijl onze tegenstanders zeven dagen hebben om zich voor te bereiden. Wij hebben altijd minder voorbereidingstijd. Altijd.'

Manchester City ligt nog steeds op koers voor het prolongeren van de treble, wat een unicum zou zijn. Guardiola vindt het bizar hoeveel wedstrijden zijn team moet spelen om dat doel te bereiken. 'We vragen veel te veel van onze spelers, maar ze doen het elke keer weer. Ik weet dat iedereen weer zal roepen dat ze ook veel geld verdienen, maar het schema is echt te vol. Maar goed, het werk gaat door en het verrast me elke keer weer dat we er nog steeds bij zitten. De strijdlust in het team is ongekend, en iedereen is zo competitief. Onze fans mogen echt trots zijn op de spelers.'

The Citizens vervolgen het seizoen dinsdag met het FA Cup-duel bij Luton Town voordat komend weekeinde de clash tegen Manchester United in de Premier League wacht. De midweek daarna is de return tegen FC Kopenhagen in de achtste finale van de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Programma Manchester City:


Di 27 feb.

Zo 3 mrt.

Wo 6 mrt.

Zo 10 mrt.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
7
3
96-34
+62
91
2
Arsenal
38
28
5
5
91-29
+62
89
3
Liverpool
38
24
10
4
86-41
+45
82
4
Aston Villa
38
20
8
10
76-61
+15
68
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.