Guardiola en Rodgers zijn het eens over De Bruyne: 'Spectaculair goed'

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola is dolgelukkig met de zege van zijn ploeg in de topper tegen Leicester City (3-1). De Spanjaard had achteraf vooral mooie woorden over voor zijn oogappel Kevin De Bruyne.

Guardiola en Rodgers zijn het eens over De Bruyne: 'Spectaculair goed'
© Pro Shots

De Bruyne nam City afgelopen week bij de hand tegen Arsenal (0-3) en speelde ook tegen Leicester een heel dominante rol. Met zijn assist op de 3-1 van Gabriel Jesus gooide hij het duel bovendien in het slot. 'Kevin is een spectaculair goede speler', reageerde Guardiola achteraf bij de BBC. 'Hij heeft de wedstrijd voor ons gewonnen. Kevin speelde ongelooflijk goed vanavond, maar eigenlijk al vanaf het moment dat we samenwerken', vervolgde de manager zijn lofzang.

'Hij is een vechter en helpt ons ook heel goed in het drukzetten. Dit was zijn beste wedstrijd in een lange tijd', aldus Guardiola, die ook over de rest van zijn team tevreden was. 'We creëerden veel kansen en speelden erg goed. Ik heb me beter vermaakt dan tijdens het duel met Arsenal.'

Zelfs Leicester City-manager Brendan Rodgers moest achteraf erkennen dat De Bruyne erbovenuit stak. 'We moeten de kwaliteit van onze tegenstander vanavond respecteren. Technisch zitten ze op een enorm hoog niveau en De Bruyne was van wereldklasse.'

De Belg zelf kwam ook nog even aan het woord. 'Ik denk dat we verdedigend heel sterk waren, we zetten heel goed druk en lieten Leicester totaal niet voetballen. Ze kwamen wel op voorsprong, maar dat was de enige kans die ze gekregen hebben', aldus de 28-jarige middenvelder, die van alle spelers op het veld de meeste tackles verrichtte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Leicester City
Meer over Leicester City
Meer K. De Bruyne
Meer over K. De Bruyne
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.