Arsenal heeft ook de vijfde topper die het dit seizoen gespeeld heeft verloren. Onder leiding van dirigent Kevin De Bruyne was Manchester City zondagavond veel te sterk voor The Gunners in het Emirates Stadium.

Arsenal
Arsenal
0 - 3
Manchester City

Arsenal kreeg zelf binnen de minuut een goede kans op de openingstreffer, maar keek in de rust al tegen een 0-3 achterstand aan. Het seizoen van de formatie uit Londen is weinig sprankelend, de club plaatste zich met weinig vuurwerk voor de knock-outfase van de Europa League en staat in de middenmoot van de Premier League. Eerder dit seizoen werd in de competitie én beker verloren van Liverpool, duels met Manchester United en Tottenham Hotspur eindigden in een gelijkspel.

Man City kampt de laatste weken ook met een kleine vormdip, de club staat inmiddels op flinke afstand van koploper Liverpool en moet ook Leicester City voor zich dulden op de ranglijst. Desalniettemin was Arsenal een makkelijk prooi voor de regerend landskampioen. Dat kwam vooral door de klasse van De Bruyne.

De Belg opende al in de tweede minuut de score, door met rechts hard en toch ook geplaatst raak te schieten. Vijf minuten voor rust maakte De Bruyne zijn tweede goal, ditmaal vond hij met zijn linkervoet de linkerhoek. Tussen zijn doelpunten door hield de aanvallende middenvelder van Man City knap het overzicht, tussen drie spelers van Arsenal in vond hij alsnog teamgenoot Raheem Sterling, die weinig moeite had om de 0-2 te maken.

Voor De Bruyne had zijn avond nóg mooier kunnen worden. De Belg scoorde nog nooit tweemaal in één competitiewedstrijd voor Man City, met een beetje meer geluk had hij zelfs zijn hattrick nog voor rust kunnen voltooien. De Bruyne stuurde enkele minuten voor de pauze de bal richting de linkerkruising, maar Arsenal-keeper Bernd Leno voorkwam met een prachtige save erger leed voor de thuisclub.

In de tweede helft was het Man City dat Arsenal spaarde door gas terug te nemen. De uitclub drong een stuk minder aan, waardoor Arsenal het achterin kon bolwerken. Zelf kwam de club echter nauwelijks tot grote kansen, waardoor het bij 'slechts' 0-3 bleef in Noord-Londen.

Man City loopt door de overwinning twee punten in op nummer twee Leicester, dat zaterdag met 1-1 gelijkspeelde tegen Norwich City. De achterstand van veertien punten op koploper Liverpool blijft wel intact, Liverpool won zaterdag al met 2-0 van Watford.