Man City zet Leicester terug op aarde bij spectaculaire topper

Reacties

Manchester City heeft zaterdagavond zijn laatste kans gegrepen om nog aansluiting te kunnen vinden in de titelrace van de Premier League. In de topper tegen Leicester City kwam de thuisploeg sterk terug na een goal van Jamie Vardy.

Man City zet Leicester terug op aarde bij spectaculaire topper
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
3 - 1
Leicester City
Leicester City

Vol vertrouwen ging Leicester City naar Manchester. De stuntploeg van dit seizoen begon als nummer twee van Engeland aan de achttiende speelronde van de Premier League en had al aangetoond als elftal heel goed in elkaar te zitten, zowel defensief als offensief. In de openingsfase werd tegen Manchester City vooral de verdediging getest. Youri Tielemans ging in de tweede minuut al in de fout bij een poging voetballend uit te verdedigen en dat leverde een hachelijk moment op waarbij Bernardo Silva bijna kon scoren. De actie van Tielemans stond tegelijkertijd wel symbool voor de durf die Leicester ook zaterdagavond toonde.

Manchester City was de betere ploeg in de eerste helft en kreeg zeker in de eerste fase de beste kansen. Zo was Kevin De Bruyne dicht bij de 1-0. Hij raakte in de dertiende minuut de paal na terugleggen van uitblinker Riyad Mahrez. Laatstgenoemde bleef bij de ploeg van Pep Guardiola vorige week nog aan de kant bij de topper tegen Arsenal, wat nog maar eens de kracht in de breedte aangaf. Tegen The Foxes werd door de Spaanse manager gekozen voor een voorhoede met Raheem Sterling, Gabriel Jesus en Mahrez, terwijl Sergio Agüero na weken blessureleed terugkeerde op de bank.

Zo sterk als City voorin is, zo kwetsbaar is het dit seizoen achterin al vaak gebleken. In de 22ste minuut kwamen de mankementen in die zone opnieuw aan het licht. Bij een prachtige pass van Harvey Barnes werd Fernandinho op snelheid geklopt door Vardy. De Leicester-spits moest onder druk van Fernandinho en uit een moeilijke hoek Ederson kloppen en deed dat feilloos met een prachtig lobje met zijn zwakkere linker. De 0-1 was voor de Premier League-topscorer al zijn zeventiende competitiedoelpunt van het seizoen.

Lang konden ze bij Leicester niet genieten van de voorsprong. Na een halfuur zorgde Mahrez al voor de gelijkmaker. De Algerijn trok vanaf rechts naar binnen en zag zijn schot van richting veranderd worden door Çaglar Söyüncü. Kasper Schmeichel was kansloos en kreeg het in de fase voor rust nog zwaarder. De Deen redde nog knap bij een enorme knal van De Bruyne en zag even later de bal op de stip gaan nadat Raheem Sterling naar de grond ging in duel met Ricardo Pereira. Ilkay Gündogan benutte het buitenkansje, ook al kwam Schmeichel akelig dicht bij de bal: 2-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Leicester bleef met name via Harvey Barnes en Vardy gevaarlijk in de diepte, maar de thuisploeg oogde toch echt dreigender. Een volgend doelpunt van The Citizens hing in de lucht en kwam er vroeg in de tweede helft al bijna via Sterling, wiens schot geblokt werd door Jonny Evans. Na een enorme kans voor Barnes bij een van de gevaarlijke versnellingen van Leicester leek de thuisploeg in de 69ste minuut de genadeklap uit te delen. De Bruyne had daarmee een glansrol. De Belg accelereerde en vond een weg naar het strafschopgebied, eenmaal daar gaf hij perfect voor op Gabriel Jesus en de Braziliaan scoorde simpel bij de tweede paal: 3-1.

Brendan Rodgers probeerde bij Leicester nog voor een impuls te zorgen met het inbrengen van Dennis Praet, maar het was tevergeefs. De bezoekers hadden niet meer de energie om terug te vechten en Manchester City bleef de tegenstander onder grote druk zetten. Zo werd een eventueel slotoffensief van Leicester al voorkomen en kwam de zege niet meer in gevaar.

Door de onkenmerkende wisselvalligheid bij het elftal van Guardiola in de eerste seizoenshelft is de achterstand op Liverpool al enorm. Het gat tussen de koploper die dit weekend actief is bij het WK voor Clubs en de concurrent uit Manchester is na de zege van zaterdagavond in ieder geval wel teruggebracht tot elf punten. Leicester blijft tweede.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Leicester City
Meer over Leicester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.