Guardiola bemoeit zich ondanks absentie volop met zijn ploeg

Reacties

Pep Guardiola staat in de komende weken niet langs de lijn als manager bij Manchester City. Ook zijn mediaverplichtingen worden waargenomen door zijn assistent Juanma Lillo. Die liet vrijdag op de persconferentie weten: verder gaat alles nog gewoon via de grote baas bij de kampioen van Engeland en Europa.

Guardiola bemoeit zich ondanks absentie volop met zijn ploeg
© Pro Shots
Sheffield United
Sheffield United
1 - 2
Manchester City
Manchester City

Hoeveel impact Guardiola op de tactiek heeft voor de wedstrijd tegen Sheffield United zondag? 'Alles. We hebben voortdurend contact per telefoon, we videobellen. Hij is nu naar Sheffield United aan het kijken. Hij is helemaal gefocust op de wedstrijd, maar zijn gezondheid is het belangrijkste. Hij zegt dat zijn operatie succesvol is verlopen, nu moet hij herstellen. Het doet me goed om hem de goede kant op te zien gaan. Het is beter als hij er is, ook op de trainingen, maar natuurlijk kijkt hij morgen ook en zal hij met mij in contact staan.'

Lillo kreeg vanzelfsprekend ook vragen over de persoonlijke bezetting van de ploeg op Bramall Lane. Van Kevin De Bruyne is bekend dat de Belg dit kalenderjaar niet meer in actie komt, maar op de vleugels is er minder duidelijkheid. Bernardo Silva was ziek en lijkt op de weg terug. 'Dat moet je eigenlijk aan de dokter vragen, maar hij heeft in elk geval gewoon getraind.' Over Doku, een landgenoot van De Bruyne, hield Lillo zijn lippen op elkaar als het gaat om een eventueel debuut in de staalstad.

Guardiola is deze week aan zijn rug geopereerd in Barcelona en blijft daar een tijdje om aan te sterken. Lillo neemt de honneurs zondag waar en ook tegen Fulham. Na de interlandbreak is Guardiola voornemens om zijn plek in de dug-out weer in te nemen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.