Grote opluchting bij De Ligt en Juve na chaotische topper tegen Inter

Reacties

Juventus heeft in de Serie A in de jacht op Champions League-voetbal een ongelofelijk belangrijke zege geboekt. Kampioen Internazionale ging zaterdagavond in Turijn in een chaotische topper ten onder door toedoen van Juan Cuadrado.

Grote opluchting bij De Ligt en Juve na chaotische topper tegen Inter
© Pro Shots
Juventus
Juventus
3 - 2
Internazionale
Internazionale

De tegenstelling was bijzonder: waar voor het Inter van voormalig Juve-coach Antonio Conte na het al binnenhalen van de landstitel alleen prestige op het spel stond, waren de belangen voor De Oude Dame juist levensgroot. Juve begon als nummer vijf Italië aan de 37ste speelronde en moest winnen om de druk op nummer vier Napoli te verhogen in de strijd om het vierde Champions League-ticket. De onder vuur liggende Andrea Pirlo koos voor Matthijs de Ligt en Giorgio Chiellini als duo centraal achterin en liet Cristiano Ronaldo een aanvalskoppel vormen met Dejan Kulusevski. Álvaro Morata en Paulo Dybala zaten op de bank.

Voor Ronaldo was het in de 24ste minuut al raak in de topper. Bij een corner waar Stefan de Vrij worstelde met De Ligt ging Matteo Darmian in de fout ten opzichte van Chiellini door de Juve-verdediger te lang vast te houden. De bal ging op de stip en Ronaldo kwam oog in oog te staan met goalie Samir Handanovic. De keeper won in eerste instantie nog het man-tegen-man-gevecht, maar was bij de rebound van de Portugees kansloos: 1-0.

De arbitrage kwam niet veel later nog meer onder een vergrootglas te liggen, dit keer vanwege het beoordelen van een duel tussen Matthijs de Ligt en Lautaro Martínez. Laatstgenoemde probeerde in het strafschopgebied van Juve de bal af te snoepen van Danilo en werd daarbij ongelukkig op zijn hak geraakt door De Ligt. Na ingrijpen van de VAR en het bekijken van de tv-beelden aan de zijkant was scheidsrechter Gianpaolo Calvarese onverbiddelijk: strafschop voor Inter. Romelu Lukaku benutte het buitenkansje en zorgde voor de 1-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door Cuadrado kreeg de eerste helft nog een extra wending. In de laatste aanval voor het rustsignaal haalde de buitenspeler verwoestend uit vanaf de rand van het strafschopgebied. Handanovic was kansloos op het van richting veranderde schot. De eerste Serie A-goal van het seizoen van Cuadrado leek goud waard voor Juve in de topper.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Juventus hoopte waarschijnlijk de voorsprong zakelijk over de streep te trekken, maar dat scenario zat er niet in. De tweede helft was hectisch en dat begon met rood voor Rodrigo Bentancur, die zijn tweede gele kaart kreeg voor een overtreding op Lukaku. De rode kaart voor de Uruguayaan was overigens wel dubieus, want de overtreding was licht. Met kunst- en vliegwerk hield Juve daarna nog lang stand, mede dankzij Wojciech Szczesny. In de 83ste minuut kon de Poolse doelman zijn ploeg ook niet meer redden. Chiellini ging tot het uiterste om Lukaku in het doelgebied af te stoppen en ging daarbij naar de grond. De Italiaan leek een vrije trap te krijgen, maar arbiter Calvarese zag op het tv-scherm dat de routinier een overtreding van Lukaku simuleerde en kende de 2-2, een eigen doelpunt van Chiellini, alsnog toe.

Calvarese groeide uit tot de hoofdrolspeler en had ook een grote rol bij het beslissende moment. Hij legde de bal in de 88ste minuut opnieuw op de stip, dit keer nadat Cuadrado naar de grond was gegaan in duel met Ivan Perisic. De maker van de 2-1 ging wel erg makkelijk liggen en de woede bij Inter werd alleen maar groter toen Calvarese besloot om na deze situatie niet naar de monitor te gaan. Cuadrado benutte de strafschop en deelde zo de genadeklap uit aan Inter: 3-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de zege neemt Juventus de vierde plaats voorlopig over van Napoli, dat zondag een uitwedstrijd tegen Fiorentina speelt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.