Grote aankopen Liverpool scoren nu al punten bij Klopp

Reacties

Jürgen Klopp leeft met veel vertrouwen toe naar het nieuwe seizoen. Dat heeft niet in de laatste plaats te maken met de eerste indruk die aanwinsten Alexis Mac Allister en Dominik Szoboszlai hebben afgegeven.

Grote aankopen Liverpool scoren nu al punten bij Klopp
© Pro Shots

Waar vorig seizoen met Darwin Núñez en Cody Gakpo twee nieuwe aanvallers werden aangetrokken, was de blik in het begin van deze transferperiode gericht op het middenveld. Met Szoboszlai en Mac Allister moeten er meer aanvallende impulsen komen vanuit die linie. De 22-jarige Hongaar en de 24-jarige Argentijn zijn in totaal voor 112 miljoen euro overgekomen van respectievelijk RB Leipzig en Brighton & Hove Albion.

De twee hebben inmiddels hun eerste trainingsdagen bij Liverpool achter de rug. 'Twee erg goede spelers', zegt Klopp tegenover het clubkanaal. 'De reacties vanuit de buitenwereld waren positief en vanuit de spelersgroep was er ook veel enthousiasme. De spelers volgen het voetbal, dus zij waren ook direct erg positief. Dat is mooi.'

Met de komst van Mac Allister en Szoboszlai zal Klopp de puzzel op het middenveld opnieuw moeten leggen. Jordan Henderson en Fabinho worden gelinkt aan transfers naar Saoedi-Arabië. Thiago Alcántara zal indien fit een belangrijke rol vertolken. En dan zijn er nog de toptalenten Curtis Jones (22), Harvey Elliott (20) en Stefan Bajcetic (18). Duidelijk is dat Mac Allister en Szoboszlai op veel speeltijd kunnen rekenen.

'Ze zijn nu aangesloten en ik kan wel zeggen dat het niet lang geduurd heeft voordat ze imponeerden op het veld. Dus dat is positief', aldus een enthousiaste Klopp, die weer nieuwe energie voelt bij Liverpool na een teleurstellend seizoen. Vorig seizoen werd de titelkandidaat teleurstellend vijfde in de Premier League, de laagste eindklassering sinds 2016. 'We weten allemaal dat we een reactie willen laten zien. Dat begint niet op de eerste speeldag, dat begint op de eerste trainingsdag. Met die mindset zijn de jongens teruggekeerd. Iedereen stond te popelen', klinkt het.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.