Liverpool heeft tweede topaankoop voor nieuwe seizoen binnen

Reacties

Liverpool heeft Dominik Szoboszlai gepresenteerd als nieuwste aanwinst. De Hongaarse international is voor zeventig miljoen euro overgenomen van RB Leipzig. Na Alexis Mac Allister is Szoboszlai de tweede nieuwe middenvelder die Liverpool voor komend seizoen haalt.

Liverpool heeft tweede topaankoop voor nieuwe seizoen binnen
© Pro Shots

De transfer van Szoboszlai (22) hing al even in de lucht en is zondag officieel gemaakt. De middenvelder heeft een langdurig contract getekend op Anfield; Liverpool doet nooit mededelingen over de loopduur van de verbintenissen van zijn spelers.

Szoboszlai had bij Leipzig een gelimiteerde transfersom van zeventig miljoen euro in zijn verbintenis staan. Die clausule was geldig tot en met 30 juni. Liverpool moest vrijdag dus een beslissing nemen en besloot om toe te slaan. Een persoonlijk akkoord bleek geen probleem te zijn en zondag kwam Szoboszlai met succes door de medische keuring.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Liverpool nam afscheid van James Milner, Naby Keïta, Arthur Melo, Alex Oxlade-Chamberlain, terwijl Fábio Carvalho werd verhuurd aan RB Leipzig, en is dus druk bezig met het op orde maken van het middenveld. The Reds betaalden in hun geschiedenis alleen voor Virgil van Dijk en Darwin Núñez nog hogere transfersommen dan voor Szoboszlai.

Leipzig nam Szoboszlai twee jaar geleden voor zo'n 22 miljoen euro over van zusterclub Red Bull Salzburg. Sindsdien kwam de aanvallende middenvelder, die ook als vleugelaanvaller uit de voeten kan, tot 20 doelpunten en 22 assists in 91 officiële duels voor de Bundesliga-club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.