Grootverdiener Boulahrouz mag weg bij Stuttgart

Voor Khalid Boulahrouz lijkt weinig perspectief meer bij VfB Stuttgart. In het begin van de competitie had de mandekker een basisplaats, maar na de tweede wedstrijd, thuis tegen Borussia Dortmund (1-3) op 29 augustus, verdween hij uit de ploeg en sindsdien kreeg hij geen speeltijd meer.

Grootverdiener Boulahrouz mag weg bij Stuttgart

In de winterstop zou de clubleiding hem het liefst verkopen. De international van Oranje, die wél is geselecteerd voor de EK-kwalificatieduels met Moldavië en Zweden, is een groot-
verdiener bij de ambitieuze Zuid-Duitsers, maar slaagde er sinds zijn komst na het EK van 2008 nog niet in de verwachtingen waar te maken.

Tot nu toe speelde Boulahrouz slechts 31 duels in de Bundesliga. Ook vorig seizoen verdween hij al snel uit de basis na een paar slechte optredens in vooral de Champions League. Boulah lijkt het slachtoffer te worden van de dramatische competitiestart van Stuttgart, dat dit seizoen graag wil strijden om de landstitel.

De ploeg van trainer Christian Gross staat na zeven duels onderaan met drie punten. Vooral de defensie van Stuttgart grossiert wekelijks in blunders. In de hiërarchie is Boulahrouz intussen flink gezakt; hij moet Serdar Tasci, Matthieu Delpierre en Georg Niedermeier voor zich dulden.

Gross heeft weinig vertrouwen meer in de Nederlander, hoewel Stuttgart met de andere verdedigers beduidend slechter presteert. 'Dit is niet de ontwikkeling die Khalid voor ogen had', zegt zijn zaakwaarnemer Rodger Linse tegen Voetbal International.

'Het heeft met tal van zaken te maken; een privésituatie rond het EK van 2008, veel trainerswisselingen in Stuttgart, een hoop veranderingen bij de club, vorig jaar had hij een rotblessure... Wij hebben geen signalen van de club gehad dat Khalid weg moet. Alles kan zó weer anders zijn. Vorig seizoen was hij in staat vanuit het niets klaar te zijn voor het WK, dan heb je het dus over mentaliteit en kwaliteit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen