Eigen goal Boulahrouz opmaat voor verlies Stuttgart

Borussia Dortmund heeft het uitduel met VfB Stuttgart met 3-1 gewonnen. De bezoekers kwamen op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Khalid Boulahrouz.

Na vijf minuten moest Stuttgart al in de achtervolging. Boulahrouz werkte een voorzet van Marcel Schmelzer achter zijn eigen keeper Sven Ulreich. Twintig minuten later liep Dortmund uit naar 2-0. Lucas Barrios werkte een voorzet van Kevin Grosskreutz in het Stuttgart-doel.

Nog voor rust viel de beslissing al. Mario Götze kopte een door de Stuttgart-defensie slecht verwerkte voorzet binnen: 3-0. Na zeventig minuten deed de thuisploeg wat terug via Cacau. Stuttgart probeerde nog voor meer te gaan, maar slaagde daar niet in. De ploeg verloor ook zijn tweede wedstrijd van de competitie en staat samen met 1. FC Köln onderaan de ranglijst.