Groningse tandem Strand Larsen/Van Hintum geeft ploeterend Fortuna nieuwe tik

FC Groningen heeft op bezoek bij hekkensluiter Fortuna Sittard een knappe overwinning geboekt. Jørgen Strand Larsen en Bart van Hintum blonken uit.

Fortuna Sittard
1 - 3
FC Groningen

De bezoekers konden in Limburg geen beroep doen op Arjen Robben, die vorige week tegen FC Utrecht zijn rentree maakte na een spierblessure. Aangezien de routinier zaterdag toch weer wat klachten had, ontbrak hij een dag later in de wedstrijdselectie. FC Groningen leek Robben geen moment te missen, want binnen een half uur stond het 0-2 voor de noorderlingen.

Zomeraankoop Jørgen Strand Larsen had tijdens zijn eerste vijf duels in dienst van FC Groningen nog niet weten te scoren, maar in de zesde wedstrijd was het eindelijk raak. Op aangeven van Bart van Hintum opende de Noorse spits na zes minuten de score en in de 28ste minuut maakte hij ook de tweede treffer. Opnieuw na voorbereidend werk van linksback Van Hintum.

In de tweede helft ging Fortuns Sittard iets opportunistischer spelen, met Mats Seuntjens wat meer naar voren. En dat sorteerde al snel effect, want negen minuten na rust maakte de middenvelder ook de aansluitingstreffer door een strafschop te benutten. Maar heel veel verder dan dat kwam de thuisclub niet. Tien minuten voor tijd volgende beslissing aan de andere kant. Met een rake vrije trap zorgde Van Hintum voor 1-3.

Door de overwinning heeft FC Groningen nu tien punten uit zes duels, waarmee de ploeg van trainer Danny Buijs zevende staat in de Eredivisie. Fortuna Sittard blijft steken op twee punten en blijft hekkensluiter.