Groningen pakt door na bekersucces met zesde thuiszege op rij

FC Groningen heeft na de bekerstunt tegen Fortuna Sittard ook in de Keuken Kampioen Divisie de draad weer opgepakt. De noorderlingen versloegen zondagmiddag laagvlieger TOP Oss en heroveren de vijfde plek weer op FC Dordrecht.

FC Groningen
3 - 0
TOP Oss
TOP Oss

Dordrecht bezorgde Groningen vorige week nog de eerste nederlaag sinds 29 oktober (1-0), maar vooralsnog lijkt die verliespartij een incident. Afgelopen donderdag was de ploeg van trainer Dick Lukkien na strafschoppen al te sterk voor Fortuna Sittard in de kwartfinale van de KNVB-beker. Drie dagen later kwam daar de zesde thuiszege op rij in de Keuken Kampioen Divisie bij, al duurde het wel even voordat Groningen afstand nam van TOP Oss.

Kansen waren er genoeg, maar Johan Hove brak pas in de 41ste minuut de ban door de bal binnen te schieten na een afgeslagen corner. Leandro Bacuna miste zes minuten na rust een uitgelezen kans om de score verder op te voeren. Doelman Mike Havekotte keerde de strafschop van de aanvoerder van Groningen. Vlak daarna was het alsnog raak, toen Luciano Valente zijn man uitkapte en zijn vijfde competitiegoal van het seizoen maakte.

TOP Oss stelde daar nauwelijks iets tegenover, terwijl het eind januari bijvoorbeeld nog verraste door in Leeuwarden van SC Cambuur te winnen (1-2). Nu was het vooral de vraag hoeveel goals Groningen nog zou maken. Een goal van Thom van Bergen ging niet door wegens buitenspel, vlak voor tijd maakte Kristian Lien nog wel zijn eerste goal voor Groningen. Tot vreugde van de fans, die drie dagen na de stunt tegen Fortuna weer iets hadden om voor te juichen.