Willem II verliest weer punten, ADO minstens tot maandag tweede

De voorsprong is nog riant, maar koploper Willem II is aan het pruttelen. De Tilburgers speelden vrijdagavond tegen SC Cambuur voor de derde keer op rij met 1-1 gelijk. ADO Den Haag won bij TOP Oss en is tenminste tot maandag tweede in de Keuken Kampioen Divisie. Dan komt Roda JC Kerkrade namelijk pas in actie, uit bij Jong AZ.

Willem II
Willem II
1 - 1
SC Cambuur
SC Cambuur

De Leeuwarders gingen als beste van start. Tommy St. Jago ging in de fout ten opzichte van Agustín Anello, de nieuwe man bij Cambuur. De resulterende penalty was uiteraard wel besteed aan specialist Milan Smit. Waar de strafschop voor de bezoekers al goedkoop was, kreeg de formatie van Peter Maes halverwege de eerste helft een exemplaar dat nagenoeg gratis was. In twee instanties pakte Thijs Oosting het presentje uit.

In de tweede helft ging Willem II, waar een fanatieke supportersgroep zijn twintigste verjaardag vierde, op zoek naar een feestelijke manier om dat jubileum luister bij te zetten. De Tricolores hadden van het team van Henk de Jong hoe langer hoe minder te duchten, maar echt wankelen deed Cambuur ook niet. Zonder heel veel moeite trok Cambuur de 1-1 over de streep.

TOP Oss
TOP Oss
1 - 3
ADO Den Haag

ADO Den Haag was in Noord-Brabant vanaf de aftrap de betere ploeg. Kürsad Sürmeli opende de score door zeer fraai raak te schieten uit een vrije trap. Na die eerste goal werd de thuisploeg ietsje sterker, maar net op dat moment werd het 0-2. Steekbal van Sürmeli, de afronding van Henk Veerman. Jort van der Sande maakte minuten later 0-3, op aangeven van Daryl van Mieghem.

Ruud Brood, de trainer van TOP, was buitengewoon boos en wisselde vijf minuten voor de pauze meteen twee keer. Het haalde wat uit: Konstantinos Doumtios, één van de invallers, verkleinde de marge nog vóór rust tot 1-3. In de tweede helft was het niet echt aanleiding voor een rood-witte belegering van het Haagse doel. Aan de stand veranderde niks meer. ADO is de nieuwe nummer twee in de Keuken Kampioen Divisie.

NAC Breda
NAC Breda
0 - 0
De Graafschap

NAC Breda en De Graafschap hielden in de eerste helft hun kruit droog. In de tweede helft meteen een prachtig moment: Ralf Seuntjens viel in bij de ploeg uit Doetinchem, waarbij de spits werd toegejuicht door iedereen in het Rat Verlegh Stadion. De Superboeren waren na rust de bovenliggende partij in Breda, maar konden het doelpunt niet vinden om net als ADO over Roda heen te wippen in de stand. NAC mocht zich met een puntje in zijn handen knijpen.

FC Dordrecht
1 - 0
FC Groningen

Ilias Bronkhorst maakte al snel de 1-0 uit een hoekschop, waarna enkele Groningse fans er met vuurwerk voor zorgden dat de wedstrijd onderbroken moest worden, totdat het zicht hersteld was. Dat zorgde voor oponthoud van een half uurtje, aan de stand veranderde niets meer in de eerste helft, ondanks een paar goede kansen voor de ploeg van Dick Lukkien. Dordt-doelman Luca Plogmann was steeds alert.

In de tweede helft werd Groningen minder en hield Dordrecht stand voor een sensationele zege. Na 24 wedstrijden staat de stuntploeg van Michele Santoni razend knap op de vijfde plek, nog een plekje boven Groningen. De noorderlingen hebben nu acht punten achterstand op nummer twee ADO.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
3 - 2
Jong PSV
Jong PSV

Thijme Verheijen werd de grote man bij de Limburgse ploeg. De 20-jarige exponent van de eigen opleiding had met twee goals een groot aandeel in de drie punten voor de ploeg van Rick Kruys tegen Jong PSV, al was het winnende doelpunt in blessuretijd van Pepijn Doesburg. Het was een welkome driepunter in De Koel, waar opluchting deze week de boventoon voerde vanwege positief nieuws voor wat betreft de financiële toekomst van de club.

FC Emmen
FC Emmen
1 - 1
FC Eindhoven

FC Emmen zit diep in de penarie, maar na zes nederlagen op rij boekte de ploeg uit Drenthe vrijdagavond in elk geval nog eens een resultaatje. Evan Rottier had FC Eindhoven op 0-1 geschoten, Piotr Parzyzsek maakte gelijk, enkele ogenblikken nadat de Pool een zeer makkelijk gegeven strafschop om zeep had geholpen. Beide ploegen handhaven zich in de middenmoot, vooral voor de formatie van Fred Grim is dat niet voldoende.

MVV Maastricht
6 - 1
Telstar
Telstar

Het carnavalstricot bracht MVV vrijdagavond geluk tegen Telstar. In de eerste minuut al opende Ferre Slegers de score, en na tien minuten deed Özgur Aktas zijn oude ploeg pijn met de 2-0. Even voor rust lukte het spits Mart Remans na bijna vier maanden weer eens om te scoren. Youssef El Kachati redde de eer voor de hekkensluiter uit Noord-Holland, waarna een eigen goal van doelman Ronald Koeman jr. en twee treffers van Bryan Smeets de eindstand op een eclatante 6-1 bepaalden. MVV blijft bovenin hangen in de derde periode.

FC Den Bosch
0 - 0
Helmond Sport

Onderin de ranglijst was er in de Bossche Vliert een provincietwist tussen FC Den Bosch en Helmond Sport. In de Brabantse hoofdstad werd het geen spektakelstuk, om het zacht uit te drukken. Beide ploegen hielden een punt over aan een wedstrijd waar weinig meer over nagepraat zal worden.