Beroerde bekerpot brengt alleen via penalty's spanning: Groningen stunt

Reacties

FC Groningen heeft donderdagavond ten koste van Fortuna Sittard als laatste club de halve finale van de TOTO KNVB-beker bereikt. In een wedstrijd die aardig begon en vervolgens ronduit saai werd, brachten strafschoppen de beslissing.

Beroerde bekerpot brengt alleen via penalty's spanning: Groningen stunt
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
ns
0 - 0
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Voor beide teams was het alweer even geleden dat de halve finale van het bekertoernooi werd bereikt. Groningen won uiteraard in het seizoen 2014/15 de beker door PEC Zwolle te verslaan, Fortuna bereikte in 1999 de finale onder trainer Bert van Marwijk. In een tijd dat de KNVB-beker nog een groepsfase bevatte werd er met 0-2 verloren van Ajax.

Zo kon er historie geschreven worden in de Euroborg, maar daar moesten de fans wel lang op wachten. In 120 minuten voetbal werd namelijk niet gescoord. Dat terwijl de eerste helft nog wel aantrekkelijk was. De thuisclub raakte de lat (vrije trap Laros Duarte) en paal (schot Romano Postema), terwijl Kaj Sierhuis met een volley keeper Hidde Jurjus op de proef stelde.

De tweede helft en verlenging waren het aanzien een stuk minder waard, waardoor de beslissing vanaf de stip viel. Na missers van Fortuna (Oguzhan Özyakup) en Groningen (Luciano Valente) zette Marvin Peersman de thuisclub op matchpoint, waarna invaller Mouhamed Belkheir via de lat miste. 

Zo gaat Groningen naar de halve finale, eerder plaatsten NEC, SC Cambuur en Feyenoord zich voor die ronde. Komende zaterdag wordt er geloot voor de halve finale, de duels worden eind februari afgewerkt richting de finale van 21 april.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.