Groningen is slechts één helft een stoomwals, Jong Ajax overhoop gespeeld

FC Groningen houdt koploper Roda JC Kerkrade in het vizier na een simpele overwinning op Jong PSV. De Groningers waren al na één helft klaar met de beloften. In Alkmaar vond een beloftenstrijd plaats, waarin Jong Ajax op pijnlijke wijze het onderspit delfde.

FC Groningen
4 - 0
Jong PSV
Jong PSV

De start van FC Groningen in de Keuken Kampioen Divisie was weifelend te noemen, maar dat gold zeker niet voor de wedstrijd tegen Jong PSV. De Groningers bliezen de beloften omver en scoorden voor de derde maal deze eeuw viermaal voor rust. Isak Määttä, Kevin van Veen, Paulos Abraham en Radinio Balker zetten de Euroborg op z'n kop. Een piepklein smetje op de feestavond was dat er in de tweede helft niet meer werd gescoord.

Jong AZ
Jong AZ
5 - 2
Jong Ajax
Jong Ajax

De beloften van AZ en Ajax maakten er een spektakelstuk van op het AFAS Trainingscomplex. Jong AZ trad aan met bekende namen als Hobie Verhulst, Denso Kasius, Kenzo Goudmijn en Ernest Poku, maar het begin was voor de bezoekers. Gabriel Misehouy scoorde vroeg, alleen AZ slaagde daar ook tweemaal in via Kasius en Poku. Julian Brandes maakte vervolgens weer gelijk voor Jong Ajax, maar via Damienus Reverson kwam Jong AZ kort na rust weer op voorsprong.

Jong Ajax ging in de tweede helft vervolgens de eigen hoofdmacht achterna; het werd een pijnlijke avond. Het lot werd vlak voor tijd bezegeld door Ricuenio Kewal, waarna een mooie afstandsknal van Kees Smit de 5-2 betekende. Jong Ajax had in de slotfase nog geluk dat topscorer Jayden Addai de paal raakte namens Jong AZ. De Alkmaarders sluiten door de ruime zege aan in de subtop van de KKD, Jong Ajax blijft op één punt staan.

FC Eindhoven
1 - 1
ADO Den Haag

Het was uitgerekend Evan Rottier, die op jonge leeftijd in de jeugdopleiding van ADO Den Haag terechtkwam en vervolgens in de hoofdmacht belandde, die de score opende in Eindhoven. Met een hard schot zette hij de 1-0 op het scorebord, maar enkele minuten voor rust kopte Henk Veerman de 1-1 tegen de touwen. Een spannende strijd voor een goede plek in de subtop ontspon zich in het Jan Louwers Stadion, maar gescoord werd er niet meer.

FC Emmen
FC Emmen
2 - 0
Jong FC Utrecht

In de jacht op een snelle terugkeer naar de Eredivisie liep FC Emmen al flink wat averij op. Sterker nog: van de eerste vijf duels ging er slechts één gewonnen. Met de overwinning op Jong FC Utrecht zette Emmen een stap richting de subtop van de KKD. Smaakmaker Adrian Blake van de beloften werd in toom gehouden door de Drentse defensie, Michaël Heylen en Desley Ubbink bezorgden de thuisclub vervolgens de winst.

De Graafschap
2 - 1
Helmond Sport

De Graafschap kan de laatste jaren steeds vaker teren op de sterke jeugdopleiding en maandagavond gaf opnieuw een jeugdspeler de doorslag. Basar Önal was tweemaal trefzeker tegen Helmond Sport, hij scoorde kort voor en kort na rust. Daardoor betekende de late tegengoal van Álvaro Marín geen puntenverlies voor De Graafschap. Vorig seizoen stokte de teller voor Önal op zeven goals, hij staat nu al op drie treffers in het nieuwe seizoen.

TOP Oss
TOP Oss
0 - 1
FC Dordrecht

Deze zomer werd de samenwerking tussen Feyenoord en FC Dordrecht nieuw leven ingeblazen en dus krijgen diverse talenten uit Rotterdam de kans om zich te laten zien in de KKD. Dat lukte Ilias Sebaoui op de maandagavond zeker. Hij maakte op prachtige wijze de enige treffer van de wedstrijd. Vijf minuten voor rust dolde hij twee verdedigers van TOP Oss tegelijkertijd, om daarna een derde verdediger uit te kappen en doeltreffend uit te halen.