Groep H: Spurs bezegelt CL-lot Bosz, Real vernedert APOEL

Reacties

Het Champions League-doek is definitief gevallen voor het geplaagde Borussia Dortmund van Peter Bosz. Het verloor in eigen huis van het al geplaatste Tottenham Hotspur, maar dat resultaat deed er achteraf gezien eigenlijk al niet meer toe. Real Madrid won namelijk doodeenvoudig op bezoek bij APOEL Nicosia en schaarde zich daarmee bij Spurs: beide ploegen zijn ook na de winter actief op het hoogste Europese podium.

Groep H: Spurs bezegelt CL-lot Bosz, Real vernedert APOEL

Borussia Dortmund - Tottenham Hotspur 1-2
BVB draait in de competitie de laatste weken voor geen meter, de kritiek op Bosz begint dan ook flink toe te nemen, en nu is de ploeg ook klaar in de Champions League. Het al geplaatste Tottenham trad 'gewoon' in een sterke opstelling aan. De Engelse sterkhouders Harry Kane en Dele Alli kregen een basisplaats, net als ex-Ajacieden Jan Vertonghen, Davinson Sánchez en Christian Eriksen. Maar het bal in Dortmund werd geopend door de veelbesproken Pierre-Emerick Aubameyang.

De spits uit Gabon werd voorafgaand aan het afgelopen (verloren) competitieduel met VfB Stuttgart nog disciplinair geschorst door Bosz, maar keerde voor de kraker tegen Spurs terug en stond direct in de basis. Aubameyang snapte helemaal niets van zijn schorsing, en nam nog voor rust wraak op de in zijn ogen zwaar overdreven maatregel door de score te openen. Hij kreeg de bal prachtig mee van Andriy Yarmolenko en schoot koeltjes raak in de lange hoek. Juichen deed de spits daarna overigens niet, wat toch niet los kan worden gezien van zijn ruzie met Bosz.

Pierre-Emerick Aubameyang viert zijn openingsgoal bijzonder ingetogen.
Pierre-Emerick Aubameyang viert zijn openingsgoal bijzonder ingetogen.

In het restant van de eerste helft moest BVB-keeper Roman Bürki - die afgelopen weekend tegen Stuttgart nog verschrikkelijk in de fout ging bij de eerste tegengoal - zijn elftal tot twee keer toe redden. Eerst pakte hij een schot van Christian Eriksen, uit de corner die volgde trad hij op bij een kopbal van Eric Dier. Kort na rust moest de Zwitser echter alsnog buigen, al ging daar een flinke verdedigingsfout aan vooraf. Jeremy Toljan verspeelde de bal, waarna Tottenham de aanval overnam en Kane vanaf de rand van de zestien in de korte hoek raak schoot. Heung-Min Son schoot ook nog de 1-2 prachtig binnen, hij krulde de bal in de lange hoek. Daar bleef het ook bij, een nieuwe domper voor Bosz.

APOEL Nicosia - Real Madrid 0-6
Waar het in de competitie behoorlijk stroef loopt voor Real - de ploeg staat derde en heeft al tien punten minder dan koploper Barcelona - gaat het in de Champions League een heel stuk makkelijker. Door de doodeenvoudige zege op Cyprus hebben de Spanjaarden zich dinsdag geplaatst voor de achtste finale. Dat deed het met drie andere namen ten opzichte van de stadsderby tegen Atlético van afgelopen weekend. Centraal achterin was Nacho de vervanger van Sergio Ramos, die zaterdag een gebroken neus opliep, terwijl Lucas Vázquez en Marco Asensio mochten spelen in plaats van bankzitters Casemiro en Isco.

Ook in die opstelling kende Real geen enkele moeite, waarbij met nam Cristiano Ronaldo zich aanvankelijk liet gelden. Zijn schot na anderhalve minuut werd gepakt door keeper Nauzet Pérez, die de geblesseerde Boy Waterman verving, een tweede poging van de Portugees ging naast. Uiteindelijk was het Luka Modric die met een fraaie volley van net buiten de zestien wél doel trof: 0-1. Nog voor de pauze had Real zichzelf ruimschoots in veilige haven geschoten: Karim Benzema rondde simpel af, vrijwel direct daarna tikte Nacho van dichtbij binnen uit een doorgekopte corner, op slag van rust bood Ronaldo een niet te missen kans aan Benzema: 0-4.

APOEL - met ex-Ajacied Lorenzo Ebecilio als invaller - werd ook na de pauze aanvankelijk keihard aangepakt. Al vroeg was het Ronaldo zelf die met een machtige kopbal voor de vijfde treffer tekende, de supervedette kon na geschutter in de verdediging ook zijn tweede binnenschieten: 0-6. Real nam daarna gas terug en plaatste zich overtuigend voor de volgende ronde, Dortmund moet zich nu richten op de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.