Champions League: hier zit dinsdagavond de spanning

Reacties

De vijfde speelronde van de Champions League geeft diverse topploegen al de gelegenheid zich te plaatsen voor de knock-outfase. VI schetst de uitgangsposities, waarbij het belangrijk is niet te vergeten dat onderling resultaat boven doelsaldo gaat.

Champions League: hier zit dinsdagavond de spanning

Groep E
Liverpool kan zich met een zege op Sevilla plaatsen voor de knock-outfase. Nummer twee Sevilla is omgedraaid met een overwinning in het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuán op The Reds al zeker van plaatsing voor de volgende ronde. Het Spartak Moskou van Quincy Promes heeft bij elke uitslag nog kans om door te gaan, maar kan met drie punten goede zaken doen aangezien Sevilla en Liverpool het tegen elkaar opnemen. Als NK Maribor er niet in slaagt te winnen, dan eindigt het definitief als hekkensluiter in Groep E.

Programma:
18.00 uur: Spartak Moskou - NK Maribor
20.45 uur: Sevilla - Liverpool

Woensdag 6 december:
Liverpool - Spartak Moskou
NK Maribor - Sevilla

Groep F
Feyenoord is er definitief niet bij in de knock-outfase van de Champions League en ook het Europa League-toernooi lijkt mijlenver weg. Alleen minimaal een punt in Manchester en een slecht resultaat van Napoli in eigen huis tegen Shakhtar Donetsk zou een laatste strohalm voor het brons betekenen. Manchester City is sowieso al door, maar er is nog wel een kleine kans dat The Citizens de eerste plaats verliezen. De Oekraïners zijn door als ze niet verliezen in Stadio San Paolo. Zelfs bij een nederlaag in Italië kunnen de bezoekers nu al de volgende ronde bereiken, indien het onderling resultaat met Napoli beter blijft.

Programma:
20.45 uur: Manchester City - Feyenoord
20.45 uur: Napoli - Shakhtar Donetsk

Woensdag 6 december:
Shakhtar Donetsk - Manchester City
Feyenoord -Napoli

Groep G
Ryan Babel en Besiktas kunnen dinsdagavond het klusje klaren door in eigen huis minimaal gelijk te spelen tegen FC Porto. Indien de Turken in die missie slagen, is zelfs de eerste plaats al een feit. Voor de Portugezen is een zege genoeg voor de volgende ronde indien RB Leipzig verliest. De Champions League-debutant uit Duitsland is uitgeschakeld als het niet wint van hekkensluiter AS Monaco en FC Porto deze speelronde wel winnend afsluit. De Monegasken moeten winnen en hopen op een slecht resultaat van Porto als het nog kans wil maken op een plek bij de toptwee. Bij een nederlaag eindigt de formatie van Leonardo Jardim definitief als nummer laatst in Groep G.

Programma:
18.00 uur: Besiktas - FC Porto
20.45 uur: AS Monaco - RB Leipzig

Woensdag 6 december:
FC Porto - AS Monaco
RB Leipzig - Besiktas

Groep H
Het Borussia Dortmund van Peter Bosz lijkt op voorhand al kansloos voor de volgende ronde. BVB zal in eigen huis moeten winnen van koploper Tottenham Hotspur en hopen dat Real Madrid onderuit gaat op bezoek bij APOEL Nicosia. Bij een zege is De Koninklijke zeker van een toptweefinish. Spurs is al verzekerd van Champions League-overwintering, maar met een overwinning eindigt het definitief als koploper. Zelfs APOEL heeft nog een minieme kans op de volgende ronde, maar dan zal het moeten stunten tegen achtereenvolgens Real Madrid en Tottenham, wat een Mission Impossible lijkt.

Programma:
20.45 uur: APOEL Nicosia - Real Madrid
20.45 uur: Borussia Dortmund - Tottenham Hotspur

Woensdag 6 december:
Tottenham Hotspur - APOEL Nicosia
Real Madrid - Borussia Dortmund

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.